Noua moda pe piata auto: masinile de oras

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.06.2007
In Europa segmentul de piata a modelelor mini a inregistrat o crestere a vanzarilor de circa 58%.

Segmentul cu cea mai mare crestere pe piata auto este cel al masinilor de oras. Vanzarile de modele mini au inregistrat cresteri semnificative in primele luni ale anului 2007, in Europa.

Vanzarile de modele din segmentul mini au crescut cu 58% in perioada care a trecut din acest an. Principalele marci auto care au sustinut oferta pe piata automobilelor mini, in prima parte a acestui an, sunt Mini si Smart. Portofoliul masinilor de oras va fi imbunatatit in perioada urmatoare de Fiat si Renault.

Specificul orasului european traditional si cresterea numarului de masini este una dintre cauzele principale care a determinat orientarea spre clasa modelelor mini. Constient sau nu, locuitorul orasului european se indreapta catre masini cu dimensiuni mai mici, in vederea fluidizarii traficului, reducerii costurilor destinate consumului si intretinerii masinilor.

In aceste conditii, vanzarile modelelor Mini One, Mini Cooper D si Mini Cooper S au inregistrat un succes semnificativ. De asemenea, si modelul Smart fortwo a beneficiat de noul trend al pietei.

Pentru a doua jumatate a anului sunt asteptate doua intrari in forta pe acest segment al pietei: Fiat 500 si Renault Twingo.

Cele doua modele vor avea un cuvant greu de spus in configuratia pietei europene. Toate aceste tendinte inregistrate la nivel european au fost consemnate si pe piata auto interna. Avand in vedere trendul pietei ne putem astepta in viitorul apropiat la o incercare de revigorare a succesului modelului Beetle din partea VW, principalul jucator european, sau la o prezenta mai incisiva din partea primului producator auto mondial, Toyota.

Comentarii (10)

  • PikaChu
    In sfarsit se trezeste lumea si renunta la mansria de a avea masini mari ... Cu un mini te descurci mult mai usor in oras si sunt si mai multe locuri de parcare ...
    0 0
  • noname00
    Smart ForTwo mi e pare totusi prea mic si putin cam scump pentru ce ofera. dar un Ford Fiesta sau un WV Lupo mi se par perfecte (mai ales cu motorizari diesel).
    0 0
  • Poti incerca si una dintre tripletele 107/C1/Aygo...chiar si pe benzina, consuma putin, si cu cei 68 cai pe 900kg, cat are masina, pot sa-ti spun ca e nervoasa tare.
    0 0
  • poate se trezesc si romanii si nu isi mai iau numai jeepuri. Bucurestiul e plin de tarani de astia.
    0 0
  • .......
    Si daca ar fi doar in Bucuresti. Megalomania va fi data la o parte de constrangerile urbane. Dar pana nu ajugem la situatia respectiva nu ni se par decat povesti...Vom vedea.
    0 0
  • cred ca...
    In padurea cu alune, Aveau casa trei pitici, Vine pupaza si spune: "Simptomatic, idiosincrazia dilematica isi reverbereaza atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala, capsuland filonul crepuscular sincretic si aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice inspre circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice inspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista. Parerea mea ...
    0 0
  • Violet Hunter
    Cutii de chibrite
    nu vreau cutii de chibrite numite masini
    0 0
  • laurentiu
    ce vorbiti ?
    plecati voi in concediu cu sotia si doi copii, in cotetzele astea pe roti !! ati auzit vreodata de confort ? sau de siguranta ? da-ti din gura mai rau ca femeile si se simnte invidia de la o posta ! daca asta va e nivelul, sau nu sunte-ti in stare sa conduce-ti altceva atunci merge-ti cu trotinetele astea prin oras !
    0 0
  • pt laurentiu....
    Amice...era vorba in articol de masini miici DE ORAS, pentru ORAS. Tu macar ai citit mai sus?? Sau vorbesti sa te afli in treaba. Pentru excursii si concediu cred ca si eu ca n-ai ce face cu astea de clasa mini. OK. Dar daca parcurgi zilnic cativa km buni prin oras e mai practica o buburuza de asta. Ramai tu cu Hummer-ul la intersectie, ca doar trebuia sa mergi la impresie, sa simta altii invidia. Greu cu poporul asta. Vai de noi. Numa' bine, Stima!
    1 0
  • AndreiRN
    Masini si Masinute
    Cati din voi isi pot permite o masina de oras si o masina pt afara orasului?
    Unde este economia?
    Unde este economia spatiilor de parcare?
    Masinile poluaza mai mult prin FABRICAREA lor decat folosinta lor.
    Dar desigur ca taxele sunt cam aceleasi.
    Eu prefer o masina mare sau chiar MONSTRU dar cu un consum adecvat. Asta inseamna technologia hibrida si biocombustibilul. Pe al doilea il folosesc din plin si pana imi pica in mana un hibrid practic mai e ceva timp.
    Masinutele astea mici sunt ca o moda de oras precum barbati care umbla cu mini catelusi in brate. S-au feminizat saraci.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru