Noul Fiat Palio a fost lansat pe piața braziliană

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 06.11.2011
Piața braziliană are parte de multe premiere în aceste zile. După Chevrolet Cobalt, iată și noul Fiat Palio. Este un model important pentru piața sud-americană unde s-a vândut în cantități impresionante.

Noul Fiat Palio a fost lansat pe piața braziliană. Fiat este un jucător important pe piața auto sud-americană și vrea să dea un suflu nou gamei pe care o are în Brazilia cu acest model. Fiat Palio s-a născut în 1996 și trebuia să devină automobilul mondial Fiat. Nu a fost extraordinar primit și până la urmă a făcut carieră dor în Brazilia. Aici a avut succes, peste 2.5 milioane de unități fiind vândute. După ce a trecut printr-o serie de facelifturi, prima generație se retrage și îi las loc noului Fiat Palio.

Noul model abordează liniile rotunjite pe care le regăsim și la modelele europene. Palio este totuși un automobil de buget dar are acum un look modern. Față de generația anterioară a crescut puțin în dimensiuni. Noul Palio este mai lat cu 31 mm și mai înalt cu 60 mm. Ampatamentul a fost mărit cu 47.3 mm. Toate acestea se traduc prin ceva mai mult spațiu la interior pentru pasageri,

La interior nu este nimic spectaculos. Finisările sunt medii iar stilul clasic.

În ceea ce privește motorizările, noul Fiat Palio este animat de motoare cu patru cilindri. Primul este 1.0 Fire de 73 CP și 93 Nm. Apoi avem 1.4 de 85 CP și 122 Nm. Cea mai puternică motorizare este 1.6 16v de 115 CP și 159 Nm. Acesta din urmă poate fi asociat și cu o cutie de viteze robotizată Dualogic cu cinci rapoarte.

Via | leblogauto

Comentarii (8)

  • hursar
    oribil
    1 19
  • andrei
    interesant bord ;)
    copiat de la Logan sau de la Duster???
    1 11
  • Note
    1. Masina este frumoasa. dar in imaginile oficiale are aspect 4x4.
    2. Are desenele de pe oglinzi, usi si porbagaj spate, ca imi aduce aminte de Sandero Orange! Sper sa nu fie standard.
    3. Daca prima generatie a avut fetele lui Albea. Palio II a ce arata? A Grande punto braziliat bombat?
    mi-as dori-o
    8 1
  • nu cred ca o sa vina si in europa pt. ca o sa "canibalizeze" Grande punto.
    2 1
  • Astia de la Dacia s-ar putea inspira putin din arhitectura bordului de la Palio, in sensul ca ar putea sa organizeze comenzile climatizarii asemanator pt o usurinta mai mare in exploatare. Felul in care sunt asezate acum la Dacia poate provoca chiar accidente, avand in vedere ca tb sa te apleci putin pt a-ti regla debitul de aer sau temperatura.
    In rest, seamana foarte mult cu Sandero, cred ca a aplicat un tratament asemanator de reducere al costurilor.
    13 9
  • mai usor cu aberatiile...
    @dan
    la cate dacii s-au vandut, trebuia sa fie carnagiu pe strazile din Romania
    10 6
  • Si vrei sa spui ca nu-i asa sau cum? Ti se par pozitionate ergonomic, la indemana? Te-ai suit vreodata intr-o Dacie si intr-o alta masina, sa faci o comparatie, sau iti place sa arunci cu rahat aiurea? Eu comenzi de climatizare sub nivelul schimbatorului, orientate usor in jos, n-am mai vazut pana acum decat la Dacia. Daca te obisnuiesti cu ea nu mai e asa de mare problema, insa pt cineva care conduce ocazional Dacie, poate fi.
    8 4
  • @dan
    Nu am spus ca are o autonomie perfecta. Am zis doar ca nu e cazul sa exagerezi. Si daca n-ai mai vazut comenzi de climatizare sub nivelul schimbatorului, inseamna ca n-ai condus suficiente masini.... aveo 2011, fiat doblo, geely ck sunt numai cateva contra-exemple
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru