Noul Mini Challenge vine la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.08.2007
Mini a pregatit pentru Salonul de la Frankfurt un model creat special pentru circuit si botezat Challenge.

Cu numai o luna inaintea deschiderii Salonului de la Frankfurt, constructorii din toata lumea isi dezvaluie treptat modelele cu care vor debuta in septembrie. Este si cazul britanicilor de la Mini care dupa ce au prezentat primele detalii si poze oficiale ale noului Clubman anunta o noua premiera.

Este vorba de un model aniversar, care celebreaza 8 ani de competitie in cupa Mini Chalenge. Botezat Challenge, modelul aniversar este de fapt o noua versiune a vechiului model de curse John Cooper Works.

Mini a echipat micul model destinat doar pentru circuit, cu un motor capabil sa dezvolte 206 cai putere si un cuplu motor de 280 Nm. Challenge se poate lauda acum si cu o masa mai scazuta de doar 1150 de kilograme. Un asemenea bagaj de putere combinat cu o greutate mica duce la performante bune pentru noul Challenge: 0-100 km/h in 6.1 secunde si o viteza maxima de 240 km/h.

Pentru a asigura o mai buna stabilitate si manevrabilitate, Mini a imbuntatit kitul aerodinamic si a modificat sasiul si suspensiile.

Sistemul de franare a fost si el modificat, noul Challenge decelerand in doar 3.1 secunde de la 100 la 0 km/h.

Comentarii (1)

  • Mini
    E cam la fel, dar totusi la cei 206 CP cred totushi ca 6,1 secunde e cam mult...si Skoda Rs parca tot atat scoate...si e mai grea...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru