Noutati despre recordul de viteza cu un vehicul GPL

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.07.2007
Hartge a emis noi informatii despre modelul cu care va dobora recordul de viteza pentru un vehicul cu GPL.

Dupa ce acum o luna v-am adus la cunostinta despre intentia casei germane de tuning Hartge de a dobora recordul pentru un vehicul cu GPL, revenim astazi cu noi informatii. Se pare ca germanii au terminat de facut ultimele retusuri si sunt gata sa doboare recordul de 315 km/h, inregistrat de bolidul de curse IdeeVerte Competition.

Motorul de 550 de cai putere a fost amplasat pe un BMW Seria 1, micul model fiind astfel capabil sa depaseasca pragul psihologic de 300 km/h. Pentru perfectionarea motorului, mecanicii germani au beneficiat si de ajutorul cercetatorilor de la Universitatea Tehnologica si Economica din Saarbrucken, Germania. Potrivit rapoartelor emise de casa germana de tuning, noul motor emite un nivel de CO2 mult mai mic decat alte propulsoare pe benzina sau diesel si ofera o putere si un cuplu mai mare.

Daca va reusi sa doboare recordul de 315 km/h, BMW-ul pregatit de Hartge va deveni cea mai rapida masina de serie alimentata cu GPL.

Comentarii (3)

  • AndriSLR
    Bafta!
    Sper ca echipa va reusi sa doboare vechiul record.
    Bafta!!!
    0 0
  • flaviu
    hehe
    cine-i bazat ii bazat....;))
    0 0
  • CristiD
    limba asta....
    A dobori nu se scrie "a dobora"...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru