Obama promite fonduri imense pentru Ford si GM

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 27.06.2008
Barack Obama, candidatul democrat la Casa Alba, a discutat cu liderii Ford si GM relansarea industriei auto din SUA.

Candidatul democrat la functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii, senatorul Barack Obama, a avut o intalnire privata cu presedintii companiilor Ford si General Motors.

Obama a discutat cu reprezentantii celor mai importanti jucatori de pe piata auto nord-americana ce trebuie facut pentru relansarea industriei de profil din SUA. Discutiile purtate separat cu cei doi CEO au ajuns la acelasi numitor comun: necesitatea finantarii federale pentru cercetarea si dezvoltarea unor noi tehnologii specifice industriei auto.

Barack Obama s-a intalnit cu Rick Wagoner, CEO GM, la Universitatea din Pittsburgh si a declarat ca abia asteapta sa lucreze cu acesta timp de opt ani de zile, daca va fi ales in presedinte al SUA. Wagoner a vorbit foarte clar despre nevoile pietei auto americane, subliniind necesitatile investitiilor in sectorul de cercetare.

Obama a propus un plan de investitii de 150 de miliarde de dolari care sa duca la aparitia si implementarea unor tehnologii ecologice si care sa creeze 5 milioane de noi locuri de munca in industria auto.

In viziunea liderului democrat, implementarea in masa a tehnologiilor nepoluante ar duce la crearea unor noi locuri de munca si la indepartarea dependentei fata de petrol.

In cursul acestei saptamani, Barack Obama a avut o intalnire si cu CEO Ford, Alan Mulally. Mulally a spus ca discutia purtata cu candidatul democrat a fost foarte productiva si a concluzionat ca exista mari sperante pentru industria auto din partea lui Obama, daca va castiga batalia pentru Casa Alba.

Via | Automotive News 

Taguri: Ford, GM

Comentarii (8)

  • george
    ADMIRABIL
    Macar nenea Wagoner a fost cinstit (for once!) si a recunoscut ca industria auto americana e la pamant cu tehnologia...a uitat sa precizeze ca s-a ajuns aici din cauza lui si a altor genii ca el...
    Intrebare de 150 de miliarde de puncte: Obama o sa dea banii astia de la ma-sa si de la tac-su?
    0 0
  • Vise taica
    Ar putea sa ia banii din suma alocata complexului militar-industrial, care papa zeci de miliarde pe an numai ca sa detina controlul in Orientul mijlociu chipurile pentru siguranta energetica a USA. Rezultatul: a crescut pretul petrolului intr-o veselie (lucru foarte bun de altfel pentru companiii ca Exxon sau alte acompanii texane, care si-au ingrasat astfel rapid portofelele). Ce-o sa fie? Pe de-o parte complexele si cei din tagma Exxon, carora le convine de minune situatia, pe de alte parte industria auto si cetatenii de rand. Glontul e pus deoparte de acum. In caz ca iese presedinte si face alegerea gresita, rezultatul se poate banui.
    0 0
  • romanu'
    AndreiRN
    apara-ti natia
    0 0
  • marius
    daca as fi american i-as pune la zid
    Nesimtire, 150 de miliarde,, dupa ce au inghitit inca ata cu hidrogenul doar ca sa uite lumea de cutia pandorei pe care o deschiserera americani din greseala "masina electrica"...si ce-ar mai fi de cercetat ??? Masina electrica si hibrid ezista...bateriile vin de la camere foto, laptopuri, telefoane mobile...
    Eu totusi cred ca sunt fonduri cu care guvernu acopera incapacitatea GM si ford de a fi competitivi si ceva deturnare de fonduri...
    0 0
  • OVIDEL
    super
    BRAVO OBAMA !
    SUPER TARE
    0 0
  • AndreiRN
    Politica
    Piata face industria producatoare. Voi nu vedeti ca mai toti prin europa vor masini cu putere din belshug? In US sutele de cai putere in masini au fost de 50 de ani si acuma ca sa scumpit benzina se trage spre modele economice dar in europa unde se mergea cu masini de 50 cp sau mai putin acum strambati din nas daca are sub 100. Vor si europeni ce au avut americani ani si ani de zile. Oricum in US inventivitatea este la maxim si de peste tot apar idei care de care mai nastruznice si unele chiar bune si nu ma vait eu pt ei cand majoritatea pot lua 15 - 20 litri de benzina cu salariul pe o ora.
    Cersitul pe la politicieni nu prea ma incanta.
    0 0
  • george
    INVENTIVITATE AMERICANA
    @ Andrei

    Incerc sa-mi dau seama cum e posibil sa spui atatea prostii si brasoave si nu reusesc...esti departe peste limita maxima admisibila...

    Sunt dati dracului americanii astia: inventeaza tot felul de nastrusnicii dar nu se descurca deloc sa faca si ei o masina cat de cat fiabila...desi inghit miliarde de dolari subventii de la stat...

    Iar asta cu masinile puternice e o nerozie enorma: ca sa nu ma repet, citeste aici - http://www.automarket.ro/stiri/previziuni-sumbre-pentru-piata-auto-americana-7851.html - postul din 01.12.2007, 22:09...
    0 0
  • mai-mai
    Foarte simplu ! masini cu moatore cap.mica si putere mare (ca francezii , japonezii)si masini hybride(ca japonezii) Japonezii fac hybride de peste 10 ani !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru