Obama vrea vehicule hibride la Casa Alba

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.11.2008
Noul presedinte al SUA, Barack Obama, a declarat ca va inlocui actuala flota de masini de la Casa Alba cu una de modele hibride.

Barack Obama, proaspatul presedinte american ales in urma cu cateva zile, vrea sa schimbe radical industria auto americana. Chiar inainte de investirea sa oficiala, pe 20 ianuarie 2009, Obama trebuie sa gaseasca o rezolvare crizei in care se afla cei trei mari construtori americani.

In timpul campaniei sale electorale, Obama a promis ca va depune eforturi intense pentru a accelera dezvoltarea industriei auto hibride. Contra-candidatul lui Obama in cursa pentru alegerile prezidentiale, John McCaine si-a aratat si el interesul pentru rezolvarea acestei probleme, anuntand un premiu de 300 milioane de dolari pentru cel care va breveta o baterie fiabila cu tehnologie superioara pentru vehiculele hibride.

La randul sau, Obama le-a propus celor de la GM si Ford un plan de investitii de 150 de miliarde de dolari, bani care urmau sa fie cheltuiti in departamentele de cercetare si sa creeze aproximativ 5 milioane de de locuri de munca. Mai mult decat atat, Obama a promis ca va oferi un ajutor de 5000 de dolari din partea statului pentru toti cei care aleg sa isi cumpere un automobil cu emisii zero.

Presedintele american a mers chiar mai departe si a anuntat ca renunta definitiv la propriul sau Chrysler 300C in favoarea unui automobil hibrid. In plus, toata flota de masini a Casei Albe va fi inlocuita in scurt timp de una noua, compusa numai din automobile hibride sau alimentate de la priza.

via | Quattroruote.it

Taguri: Ford, GM

Comentarii (9)

  • razvan
    asa da
    in sfarsit o idee buna din partea unui american
    0 0
  • marius
    admirabil
    bravo lui !
    0 0
  • sfera96
    si stupid in acelasi timp
    din cate stiu eu curentul nu prea il capteaza ei din natura , asa ca tot ce fac e sa reduca putin (nu chiar mult) poluarea , mai putin consum de carburant facut de masini , mai mult consum facut de generatoarele de curent , same sh** , e ca si cum ne furam caciula de pe cap
    0 0
  • AndreiRN
    Bravo
    Curentul se obtine cu o eficienta de 95% pe cand motorul cu benzina are 25% asa ca se poate castiga enorm de mult.
    Uni care si-au modificat masina normala pe curent electric si bateri o incarca peste noapte la un cost de $1,75 plinul.
    Mare parte din inventi au fost facute in US.
    0 0
  • Casa Alba nu va avea niciodata flota de hibride
    Poa' sa zica Obama ce banana lui vrea. Are nevoie de masini cu motoare puternice, care sa duca o caroserie blindata si sa te scoata repede din situatiile neplacute sau periculoase. Poate schimba masinile curierilor, dar Serviciile Secrete si masinile in care se urca el vor fi foarte puternice.
    0 0
  • Petrol or die, Mr President!
    Ce tare ar fi: "Mr. Obama, avem o situatie de urgentsa trebe sa va mutam din carutsa asta ecologica intr-o masina adevarata daca vreti sa mai traiti!" =))
    0 0
  • george
    950 % PATHETIC BS
    @ AndreiRN

    La centralele electrice pe carbune (cum mai sunt in America destule) o eficienta de 50 % e considerata foarte buna. Centralele atomice au randamente mai bune (oricum departe de 95 %) dar constituie niste pericole enorme atat pentru mediu cat si pentru oameni (see Cernobal). Eolianul si hidro au iarasi randamente bune, dar pe medie nu se ajunge la 95 % fiindca au pondere inca mica in totalul productiei.
    In schimb, randamentul motorului termic modern bate spre 50 %.

    In concluzie, lasa-ne cu gugumaniile ca esti penibil rau de tot. Spui numai prostii si ne zapacesti de cap cu BS de cea mai proasta calitate. Jalnic...
    0 0
  • Flota de masini de la Casa Alba - insignifiant
    Io il inteleg ca promoveaza ecologia, dar nu cu masinile care ii protejeaza lui vitsa trebe sa inceapa ci cu marii poluatori din US. Asta ar fi chiar eficient.
    0 0
  • AndreiRN
    Teach by example
    Incepe prin a face el o schimbare in viata personala in loc sa OBLIGE pe alti sa se schimbe.
    Locomotivele sunt hibride de zeci de ani si deci se poate si la masini mari. GM are multe SUV hibride deja.
    In US sa patentat centrala nucleara de 2m X 4m si prima va fi amplasata in Romania. merge 20 de ani fata adaug de combustibil si este ingropata la 1m in pamant. Deja sunt comandate 200 de unitati din toata lumea. Motorul termic produce mai multa caldura decat lucru mecanic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru