Obiectiv Top Secret: 400 km/h!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.04.2007
Tunerii japonezi de la Top Secret au modificat o Toyota Supra care acum arata monstruos si care are o tinta clara: atingerea vitezei de 400 km/h!

Ati auzit de Top Secret? Nu, nu este vorba de vreun film politist american si nici de dosare ale politicienilor romani colaboratori cu Secu, ci de un tuner japonez care incearca sa doboare cat mai multe recorduri de viteza.

Ei bine, inginerii Top Secret au luat o Toyota Supra pe care au modificat-o total: la exterior, la interior dar mai ales sub capota. Daca analiza partii estetice ramane la latitudinea fiecaruia, cand vorbim de motor avem in fata un V12 fost de 280 de cai care acum, dupa ce a trecut prin atelierele nipone, atinge nu mai putin de 1000 CP. Rezultatul este opera celor doua megaturbine HKS si a prepararii speciale si atente.

Obiectivul Top Secret este clar: depasirea vitezei de 400 de kilometri pe ora. Pentru atingerea acestui record a fost dezvoltat un kit exterior special denumit Super-G-Force Wangan. Pe langa eleronul enorm si spoilerele care asigura stabilitatea pe pista, exemplarul tunat de niponi vine cu jante de 19 inch, cu pneuri supersport Bridgestone Potenza si cu suspensii racing.

Vor reusi japonezii sa ajunga la rezultatul pe care si l-au propus? Va vom tine la curent!

Comentarii (19)

  • arata bine...dar pe veyron....putin il ajung dar de intrecut...!!!?
    si aia de la SSR au incercat recordul stabilit de veyron... sa vedem ce o sa iasa la sfarsit.,pana atunci asteptam noi stiri.
    0 0
  • apoi cu asa ceva ajungi inapoi in viitor
    0 0
  • mircea
    TOYOTA
    fara cuvinte - mut....mii de multumiri ptr.imagine26042oo7
    0 0
  • astept
    off..vroiam sa imi dau comanda de veyron..in fine...mai astept
    0 0
  • blondu28
    :))
    0 0
  • aleksys
    prefer Skyline
    Tipii astia au avut nevoie de un V12 ca sa faca rost de 1000CP, pe cand la Skyline GTR R34 se ajunge pana la 1200CP cu motoru standard al mashinii(2600cmc, 6 cilindrii in linie, BiTurbo), singurele modificari sunt la sistemul de gestiune electronica
    0 0
  • hmmm...
    Nu stiu cine face in ziua de azi V12 cu 280 de cai stock. Tot ce se poate dar cam toate tunningurile japoneze de Skyline si Supra se bazeaza pe motorul (blocul) de fabrica Inline 6. Tot Top Secret au modificat cu ceva timp in urma un Skyline care din I6 de baza de 2.6L alezat la 2.7 sau 2.8L si cu inca ceva "mici" modificari ajungea la 1200 de calutzi. Asa ca nu e de cazut pe spate la Supra asta. Still not sure about that V12 though...
    0 0
  • Balaurus I
    wawwwwwwwww !
    Asta da Balaur ..al soselelor ! :))
    A draq' enjineri , dom'le.... :)
    0 0
  • let me add something...
    nu zice nimic de 400 km/h sau de 1000 CP ... dar se pare ca e chiar V12 hehe... anyways u can find more details here http://www.nipponnews.net/see_report.php?ln=en&valider=1&id=415&famille=56&categorie=2&page=2
    0 0
  • Atentie webmaster!] Nu merg corect imaginile de la articol
    Atentie webmaster!] Nu merg corect imaginile de la articol!
    0 0
  • Atentie webmaster
    Acum merge! Perfect!
    0 0
  • Mircea Mester
    VI
    Incercati cu alt browser. La noi e totul ok.
    0 0
  • fain
    fain ,da, scump
    din cate stiu veyron a fost depasit la viteza maxima de Koenigsegg CCXR,si consuma jumatate cat Veyron.veyron e mai tare la 0-100.
    0 0
  • ramdac
    detalii
    foarte tare!!!...dar cand ma uit la ceasuri...vad ca are 0 rpm si 2 km/h...in fine..doar detalii; in schimb masina...numai ei pot sa scoata asa ceva
    0 0
  • FLORIN
    VA PLACE
    VA PLACE SA VA DATI CU PAREREA
    0 0
  • adi_arges
    e tare masina.....dar poate pe la ei sa mearga cu peste 400 km/h k la noi in romania nu prea ai pe unde,de abia mai scapa cate unu pedala peste 200...oricum masina arata k lumea
    0 0
  • masacru
    :)) ma gandesc c ar fi dk baietzii ajtia s-ar apuca sa tuneze role, biciclete, carucioare pt copii :))
    0 0
  • Nu laudati Veyronu...
    McLaren F1 cu motor V12 de la BMW atingea 390km/h acum 10 ani. F1 a fost "depasit" de-abia acum 2 ani de Koenigsegg CCR. Si dupa 10 ani a aparut si Veyronul. Germanii de la BMW, prin motorul lor, si-au intrecut concurenta cu 10 ani... ;)
    0 0
  • MC LAREN F1 GTR
    MC LAREN F1 GTR este pentru mine-ZEUl SUPREM DE F1-care nici macar cea mai tare masina de politie nu-i sta in cale e o masina de temut pentru performantele uluitoare inca din stadiu de concept si prototip :v12 700CP/8500RPM,suta e atinsa in 2,8 sec,12 sec sunt necesare pentru a parcurge 1,6KM SI peste 400 km la ora iar la ora actoala a rams ISORIE caci modelul de serie MC LAREN F1 a detinut 6ANI RECORDUL MONDIAL DE VITEZA si inca il mai detine si dupa 16 ani..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru