OFICIAL: Alfa Romeo vrea să vândă 500.000 de maşini în 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Sergio Marchionne a declarat că Alfa Romeo trebuie să atingă o cifră anuală de vânzări de 500.000 de maşini în 2014. Pentru a reuşi performanţa, brandul italian se va lansa în 2012 pe piaţa din SUA.

Esential

500.000 de maşini trebuie să vândă Alfa Romeo începând cu anul 2014.

Ambiţia lui Sergio Marchionne de a revigora brandul Alfa Romeo este reafirmată într-un interviu lansat recent de Bloomberg. Omul din fruntea grupului Fiat a infirmat încă o dată intenţia sa de a vinde Alfa Romeo conglomeratului Volkswagen, susţinând că în acest moment prioritatea sa este creşterea substanţială a vânzărilor.

Marchionne a recunoscut oficial că Alfa Romeo trebuie să vândă începând cu 2014 un total de 500.000 de maşini pe an. Estimările anunţă aproximativ 300.000 de maşini livrate pe pieţele actuale şi un aport de 200.000 de unităţi, programat să vină odată cu lansarea modelelor Alfa pe teritoriul Statelor Unite.

Aşadar constructorul italian îşi va juca ultima carte pe piaţa de peste Ocean, unde va trebui să se lupte cu BMW. Gama Alfa Romeo destinată americanilor nu va include actualul MiTo, însă se va axa pe alte cinci modele: noul Giulietta, urmaşul lui 159 botezat Giulia, succesorul modelului 166, dezvoltat pe platforma Chrysler cu tracţiune posterioară, şi alte două SUV-uri ce vor încerca să pună beţe în roate bavarezilor X1 şi X3.

Şi pe Bătrânul Continent, Alfa va urmări lărgirea ofertei sale, în următorii ani fiind programate o sportivă coupe, înlocuitoare pentru Brera, un urmaş al lui Spider şi un SUV de mari dimensiuni.

Pentru ca promisiunile făcute de Marchionne să prindă viaţă, Fiat va trebui să investească aproximativ două miliarde de euro în dezvoltarea şi proiectarea modelelor Alfa Romeo.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • Victor
    EPIC FAIL
    Planul lui Sergio Marchionne nu are nici o sansa de reusita, mai ales ca isi pune cele mai mari sperante pe piata din SUA . 200,000 de Alfa Romeo vandute in SUA ? Acesta este volumul aprox al celor de la BMW si Mercedes prezenti de decenii in SUA si sa nu uitam si de Audi, Lexus, Infiniti sau Acura, fiecare din aceste marci avand vanzari de peste 100,000 de masini anual . Pe ce se bazeaza expansiunea Alfa Romeo in SUA ? Pe modele bazate pe Jeep Patriot, Jeep Cherokee si Chrysler 300 C . Americanii sunt cunoscuti drept cei mai pragmatici cumparatori auto si in nici un caz vor plati pe un model Alfa Romeo Made in USA un pret cu 30 % mai mare decat al versiunii Chrysler . Iar in Europa, piata va stagna pana in 2012 ( http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101027/ANE/101029891/1193 ) si daca sunt adevarate informatiile cum ca Alfa Romeo pierde anual 400 milioane euro, atunci pana in 2012, FIAT va pierde aproximativ 1 miliard euro cu Alfa Romeo . La aceasta suma se adauga si suma de 2 miliarde euro pe care FIAT trebuie sa o investeasca in Alfa Romeo fara a fi sigur ca investitia se va dovedi profitabila . In Germania discounturile la modelul 159 ajung pana la 5,000 euro ( http://www.autoblog.it/post/29966/alfa-romeo-159-tagli-ai-listini-fino-a-5000-euro-in-germania ) ! Nici asa nu vor vinde 500,000 de masini pana in 2014 .
    8 10
  • ...
    Victor@ , teoretic ai dreptate , dar ' practica' spune altceva ; in primul rand, target-ul de 500.000 turisme AR va incepe din 2014 , nu este fixat pana in 2014 , ori peste 3-4 nu se poate stii ce va fi ( in primul rand Giullieta e de abia lansata , iar modele noi vor aparea incepand cu 2011-2012 ) ; in al doilea rand, desi 2010 a fost un an greu pt industria auto , Fiat a iesit in primele trei trimestre pe plus , in ciuda faptului ca vanzarile au scazut putin ( desi are in continuare 2 piete unde cota de piata e f mare , Italia -30% si Brazilia - 24 ); nu in ultimul rand , ce nevoie are sa vanda AR cand are lichiditati de 13 mld euro ?! Probabil ca daca in 2015-2016 nu va reusi sa o scoata la liman , in functie si cat de mare va fi infuzia de capital in marca , atunci se va gandi la vanzare , dar deocamdata orice analiza si speculatie e de prisos
    10 7
  • Victor
    @ raoul
    Pietele in care isi pune sperante Sergio Marchionne ( Europa si SUA ) sunt saturate iar in urmatotii ani vor stagna, ceea ce inseamna ca Alfa Romeo trebuie sa "fure" 400,000 de clienti de la BMW, Mercedes, Audi, Lexus, Infiniti, Acura, Volvo, Saab propunand aproximativ aceleasi preturi ca marcile concurente . Mai ales in SUA acest lucru este o utopie . Mercedes, BMW si Audi si-au dublat vanzarile de la 500,000 la 1 milion de unitati anual in 10 ani, iar noul CEO Volvo Cars ( Stefan Jacoby ) a declarat ca Volvo Cars vrea sa-si dubleze vanzarile in urmatorii 10 ani la 800,000 de unitati anual . Chiar si VW Group va avea nevoie de 10 ani sa-si dubleze vanzarile daca vor atinge in 2015 cifra de 10 milioane de unitati anual dupa ce in 2005 au vandut 5 milioane de unitati anual .
    8 2
  • Victor
    Chrysler va mai primi împrumut 10 miliarde $ de la guvernul american !
    Alt motiv pentru care planul lui Sergio Marchionne are slabe sanse de reusita este si slaba imagine in SUA a celor de la GM si Chrysler in ochii cumparatorilor americani ce s-au împotrivit categoric împrumuturilor acordate celor de la GM si Chrysler . Acesta este unul dintre motivele pentru care Ford se vinde atat de bine in SUA, americanii apreciind faptul ca Ford nu a apelat la ajutorul guvernului american . http://www.thetruthaboutcars.com/2010/10/chrysler-set-to-receive-10b-in-government-loans/
    7 3
  • ...
    @Victor, pozitia Chrysler nu s-a schimbat in SUA; a fost si este in urma celorlalti 2 producatori americani , deci nu e nici o noutate , iar Fiat-ul avea nevoie in primul rand de infrastructura acestuia, de o portita de intrare pe piata americana pt Fiat si Alfa. In rest , eu , tu si ceilalti care isi dau cu parerea , cred ca nu am ajuns inca la nivelul lui Marchionne sa analizam sau sa previzionam ce se va intampla peste 4-5 ani . Si chiar daca Alfa nu va merge pe directia dorita italieni , poate nu vor sa o vanda exact pt acelasi motiv pentru care au cumparat-o :)))
    6 7
  • Alfa
    Imi place ca aici toti au idei despre marketing.....ma intreb de ce nu isi depun cv-urile pe la fiat sau alte corporatii sa ne arate cum ar dubla ei vanzarile. In alta ordine de idei, pana acum 2-4 ani, daca nu ma insel, se vorbea de fiat ca intra in faliment si acum gestioneaza chrysler, deci....un prim pas major la facut Marchionne in directia buna....putem lua drept bun ceea ce zice cu tinta de vanzari...el a dovedit ceva....cei de pe aici cu pareri , imi cer scuze, dar cartea lor de vizita , nu prea zice nimic.....
    pace
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru