OFICIAL: Asa va arata noul Nissan Micra!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.10.2009
Nissan a publicat astazi primele schite ale viitorului Micra, model care urmeaza sa debuteze pe pietele europene in primavara anului viitor.

Salonul Auto de la Tokyo ar putea marca debutul noii generatii a modelului Nissan Micra. Oficialii constructorului japonez au publicat astazi o schita care dezvaluie trasaturile noului model, pe care Nissan il vede ca o masina globala, peste 150 de piete urmand sa ureze bun-venit noii generatii.

Designerii japonezi au cautat o abordare mai conventionala a designului si au calcat pe urmele unor modele actuale populare cum ar fi Opel Corsa si Alfa Romeo MiTo. Cu toate acestea, aspectul robust se pastreaza in partea laterala iar sportivitatea este subliniata de un eleron montat pe portbagaj.

Kiminoubu Tokuyama, director executiv si presedinte al Nissan India, a declarat ca "este o onoare pentru divizia pe care o reprezinta sa dea publicitatii primele schite ale noului model subcompact global. Suntem de asemenea bucurosi sa ne ocupam de asamblarea modelului la uzina din Chennai incepand cu luna mai a anului viitor. Am speranta ca produsele noastre vor fi bine primite de public", a incheiat Tokuyama.

Declaratia oficialului Nissan confirma oficial si faptul ca noua generatie Micra nu se va mai produce la uzina Sunderland din Marea Britanie ci in India la Chennai.

Nissan a anuntat totodata si celelalte patru locatii unde va lua nastere modelul: China, Thailanda si alte doua uzine asiatice despre care nu se stie momentan nimic. Se pare ca la uzina britanica locul lui Micra va fi luat de noul Qazana si de modelul electric Leaf.

via | Autocar

Comentarii (3)

  • asemanari
    Ce fata de Grande Punto si spate de Opel Corsa are. :)
    3 10
  • Ciudat
    Parca e luat la batut cu ranga de o cetata de mineri infierbatati.:)
    2 9
  • Calitate japoneza :D
    imi place:) e simpatica ! are un design evoluat din modelul actual, dar cand nu stii sa numesti decat 2 masini de clasa mica, asta se intampla... nu-i asa ll_her ?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru