OFICIAL: Aston Martin confirmă lansarea unui SUV Lagonda

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Preşedintele Aston Martin a declarat că brandul Lagonda va renaşte cu o gamă completă de modele. Primul produs va fi un SUV, destinat condiţiilor dure din Rusia.

După agitaţia creată în jurul Salonului Auto de la Geneva, Aston Martin decide să facă un anunţ important. Preşedintele constructorului britanic, Ulrich Bez, a declarat, într-un interviu recent, că brandul Lagonda va fi relansat şi va putea oferi o gamă variată de modele.

Colaborare cu Mercedes

Britanicii caută în prezent un suport financiar pentru a susţine proiectul şi un partener capabil să furnizeze platforme şi tehnologii viabile. Referindu-se la necesitatea unei finanţări, Bez a declarat: "Mercedes a avut nevoie de un miliard pentru a relansa brandul Maybach. Suntem de părere că Lagonda poate reveni pe piaţă cu costuri mai mici de atât."

Primul model etichetat cu logo-ul Lagonda va fi un SUV, inspirat de conceptul expus în 2008 la Salonul de la Geneva. Prototipul dezvăluit atunci a avut la bază structura actualului Mercedes GL, ceea ce face ca soluţia unui parteneriat cu germanii din Stuttgart să nu fie exclusă. O colaborare între cele două părţi poate deveni viabilă, dacă Aston Martin se oferă să ajute Mercedes în procesul de dezvoltare al viitoarelor modele Maybach.

Un SUV pentru şoselele din Rusia

Ideea Aston Martin, de a lansa un SUV sub protecţia unui brand de lux dedicat, vine după ce constructorul a realizat că modelele sale nu pot fi conduse în ţări cu o infrastructură dezastruoasă. De aici nevoia de a avea un SUV Lagonda, capabil să se vândă pe pieţele emergente, cum sunt Rusia şi China.

Directorul de comunicare Aston Martin a recunoscut că în fosta Republică Sovietică este nevoie de o maşină care să poată circula pe şoselele asfaltate prost, capabile să facă faţă unor ierni dificile.

Pentru a câştiga clienţi din aceste zone, Lagonda va oferi şi o versiune blindată a SUV-ului.

Ulrich Bez susţine că preţul SUV-ului va fi cuprins între 150.000 şi 350.000 de euro, ceea ce va da naştere unui nou segment de modele 4x4 de lux, pe care doar Bentley cu al său crossover ar putea concura.

Diferenţele dintre Lagonda şi Aston Martin

Preşedintele Aston Martin şi designerul constructorului britanic nu s-au arătat descurajaţi de reacţiile negative ale publicului, care a criticat designul conceptului Lagonda, prezentat în urmă cu trei ani. "Prototipul a fost un test de reacţie. Am încercat să provocăm dezbateri şi să vedem dacă oamenii sunt dispuşi să accepte Lagonda ca un nou brand. Oamenii nu au susţinut că Lagonda nu trebuie să existe. Ei doar şi-au exprimat dorinţa de a vedea un produs de serie diferit de concept. Studiile noastre dovedesc că 60% din publicul intervievat este de părere că Lagonda trebuie să existe", a declarat Marek Reichman, designerul şef Aston Martin.

Acelaşi Reichman a susţinut că SUV-ul va fi lansat sub brandul independent Lagonda, fără nici o legătură cu tradiţia şi designul Aston Martin.

Designerul a încercat apoi să rezume cât mai simplu diferenţele dintre cele două branduri: "Un model Lagonda are patru uşi, patru locuri şi are ca scop principal călătoriile. De aceea dispune de tracţiune integrală şi poate face faţă drumurilor dificile. Un Aston Martin are ca scop doar plăcerea condusului."

Printre declaraţiile făcute despre viitorul brand Lagonda, Ulrich Bez a vorbit şi despre viitoarea versiune electrică a modelului Cygnet, bazată pe Toyota iQ EV. Debutul modelului este fixat anul viitor.

Comentarii (3)

  • acest suv e perfect si pentru Romania infrastructura dezastruoasa oameni super bogati, manele.
    9 2
  • Aston
    Daca ar fi lansat sub sigla Aston Martin ar fi prostitutie, daca e lansat sib marca Lagonda, desi are o istorie diametral opusa conceptului de SUV avand in vedere ca e marca "moarta" e cat de cat acceptabil
    2 2
  • nici ca se putea ceva mai urat,dar sper sa fie destui idioti si in romania care sa-si arunce banii pe asa ceva si care pe deasupra sa se mai infoaie pe la semafor mandrii de ei
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru