OFICIAL: Aston Martin Cygnet, model de lux pentru oras!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.06.2009
Surpriza imensa: constructorul britanic va lansa un model de oras. Acesta va reprezenta o versiune redesenata si super-premium a lui Toyota iQ.

Aston Martin a confirmat astazi oficial, prin vocea presedintelui Ulrich Bez, faptul ca va lansa in viitorul apropiat un model supermini pentru orasele aglomerate. Cunoscut pe piata pentru modelele sale de lux supersportive, Aston Martin va intra astfel in premiera in segmentele mici, primul pas urmand sa fie facut in chiar cel mai redus segment ca dimensiuni.

Noul model urmeaza sa fie de fapt un Toyota iQ redesenat, masinile urmand sa fie puse la dispozitia Aston Martin de catre biroul european al Toyota, al carui sediu se afla in Belgia. Diferentele vor fi insa vizibile si la nivelul dotarilor si al materialelor folosite, ultracompactul britanic urmand sa se adreseze unei clientele inalte. Aston Martin a dezvaluit chiar si numele viitorului sau model: Cygnet.

"Mai avem extrem de multe de facut, insa sunt increzator ca proiectul poate sa devina realitate in viitorul nu foarte indepartat. Conceptul ne va da ocazia de a aplica limbajul de design Aston Martin, modul de lucru si valorile brandului pe un segment al pietei complet nou pentru noi.

Noul model va fi practic un concept de lux care le va da ocazia posesorilor sa strabata orasele", spune Ulrich bez referindu-se la viitorul Aston Martin Cygnet.

O prima intalnire cu un concept de pre-productie a noului model de lux Aston va avea loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc in primavara anului viitor. In 2009, Aston Martin va lansa un alt model nou al gamei, coupe-ul cu patru usi Rapide. Acesta reprezinta de asemenea o intrare in premiera a companiei pe un segment de piata neexplorat pana acum.

via | AFP | Aston Martin

Comentarii (15)

  • bravooooooo
    foarte tare mai redactori....v ati miscat repede...acum 10 minute era o panarama de poza....am intrat pe worldcarfans sa ma uit..si hop si voi cu poza....
    1 9
  • 1 Aprilie??`
    E cumva 1 Aprilie????
    9 1
  • silviux
    wow
    mai ramane acum sa vedem o versiune de supermini de la Rolls Royce, si un mustang sau un ferari hibrid
    2 0
  • nebunu
    E CLAR...
    E clar...se duce P...II de suflet tot.....toata industria asta de masini
    0 0
  • Link??
    De ce nu puneti LINK la via???
    0 0
  • mircea
    @Paul
    Site-ul de presa Aston Martin este dedicat exclusiv jurnalistilor si ai nevoie de parola. Iar serviciul AFP este contracost, fiind accesibil de asemenea doar cu user si parola.

    Daca ai nevoie de comunicatul oficial de presa, el poate fi consultat la colegii de la WCF: http://www.worldcarfans.com/109062920178/aston-martin-cygnet-concept-car-revealed
    3 2
  • Sergio
    Chiar nu stiu de ce va agitati atata pentru ca aceasta stire este si pe alt site,eu chiar nu vreau sa intru pe 20 de site-uri ca sa vad fiecare stire,ma bucur ca aici gasesc tot timpul lucruri interesante si nu ma intereseaza ca sunt in alte locuri pentru ca aici imi sunt accesibile.
    In plus aici tot timpul ma amuz pe seama comentariilor stupide pe care le fac unii.Respect!
    4 0
  • @ sergio
    Ai dreptate Sergio!! Ce tot atata tam-tam pe faptul ca stirea e si in alte locuri? Nu va convine nu mai intrati!! Mircea nu-i mai lua in seama si nu mai raspunde comentariilor rautacioase si de-a dreptul penibile
    2 0
  • Bakero
    mini-aston
    Un mare bulsit....se duce de rapa industria auto.subaru a scos motor diesel,porsche la fel,dacia suv,acuma astia scot model mini.....frateee..ce mai urmeaza?ferrari diesel?camioneta bentley?....
    0 2
  • Etienne
    Aston IQ
    Langa "nepotrivirea de caracter" intre numele Aston Martin si un model de clasa foarte mica se lipeste si faptul ca mini-ul nu e nici macar unul propriu, ci un facelift la Toyota IQ. Asta e si mai deranjant. Astept Ferrari pe platforma lui Fiat 500 pentru ca de un Corvette bazat pe Opel Agila probabil am scapat de cand cu falimentul GM.
    0 0
  • Shtrumph
    sic transit gloria mundi
    se orienteaza si ei catre masini care se vand, pacat de istoria lor
    p.s. subaru de ce credeti ca au renuntat la impreza sedan si cu usi fara rame si au creat un diesel ?
    0 0
  • adio martin
    adio aston.peste 3 ani o sa te lupti pentru masina anului alaturi de kia si opel.
    1 0
  • Nu vad deloc rostul, sincer nu cred ca este cineva care apreciaza miscarea asta, cu super mini, iar IQ este o masina foarte foarte mica, mai are si patru locuri, ce fel de om super bogat ar cumpara o masina atat de mica care are o sigla ce denota superlux. in general masinile de talia asta sunt ieftine, cat de cat, adica smartul ce e mai scump decat restul, dar mithsubishi i si celelalte sunt masini ieftine, cat o sa coste, probabil mai mult decat acestia ca sa fie oarecum detasata pe piata, eu chiar sper sa nu o faca o sa fie o pierdere de imagine mult prea mare.
    0 0
  • zarnesteanu
    Groaznic
    Daca un constructor de talia lui Aston Martin se coboara la nivel de toyota inseamna ca si-au pierdut busola complet. Ca vor sa scoata varianta mini, e treaba lor. Dar sa-ti asociezi numele cu o companie din asia e ca si cum din doamna nobila te mariti cu un tigan din ferentari. O fi avand ghiul de aur, poate pocneste bine din degete, dar cam asta e tot. Seara in pat tot a peste coclit miroase iar cand iesi in societate, bodega de cocalari din colt e singurul loc unde ti se mai deschide usa.

    Pacat de Aston. Se pare ca 1000 de clienti de Cygnet sunt mai valorosi decat 7 clienti de One-77. In clipa asta si pentru Skoda am mai mult respect decat pentru ei. Mare pacat.

    Or sa aiba aceeasi soarta ca si honda nsx. Un amarastean rupt in cur n-o sa aiba niciodata clasa unuia de sange albastru. Teorie valabila si in sens invers.
    0 0
  • clientela inalta...amantele tinere a miliardarilor batrani :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru