OFICIAL: Hyundai are două motoare noi - 1.6 turbo şi 2.0 diesel

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.10.2011
Hyundai a anunţat astăzi introducerea unor motoare noi în gama sa. Este vorba despre motorul turbo de 1.6 litri T-GDI şi un diesel de 2.0 litri şi 150 de cai putere.

Esential

204 cai putere dezvoltă propulsorul pe benzină 1.6 T-GDI.
150 de cai putere oferă dieselul R-2.0

Hyundai a răsplătit aşteptarea fanilor săi cu două motoare noi, dezvăluite astăzi în cadrul conferinţei dedicate motoarelor, organizată de grupul Hyundai-Kia în perioada 19-20 octombrie, în Corea.

1.6 T-GDI - 204 cai putere 265 Nm

Cel mai nou membru al gamei de propulsoare Hyundai are la bază deja cunoscutul motor GDI de 1.6 litri, introdus pe coupe-ul Veloster. Motorul păstrează injecţia directă, dar primeşte un turbocompresor şi un intercooler care storc ceva mai multă putere din cei patru cilindri.

"Ceva mai multă putere" se traduce de fapt prin 204 cai la 6000 de rotaţii şi un cuplu motor de 265 Nm la 1750 de rotaţii. Performanţele ar putea fi uşor modificate în funcţie de pieţele pe care Hyundai va introduce unitatea. Chiar dacă respectă preferinţele europenilor în materie de performanţe, motorul 1.6 T-GDI promite să se încadreze şi în normele de poluare Euro 5.

Cel mai probabil, vom vedea noua unitate pe piaţa europeană la mijlocul lui 2012, primul destinatar fiind coupe-ul Veloster.

Hyundai a declarat că unitatea 1.6 T-GDI a fost dezvoltată într-o perioadă de 52 de luni şi a costat 44.4 milioane de euro.

2.0 diesel - 150 de cai putere 382 Nm

Odată cu noul motor turbo pe benzină Hyundai a introdus şi un nou diesel botezat R-2.0. Unitatea are patru cilindri, o capacitate de 2.0 litri şi poate livra 150 de cai putere şi 382 Nm, resurse competitive cu propulsoarele rivalilor.

Mai mult decât atât, dieselul va respecta normele de poluare Euro 6 şi va fi folosit în toată gama Hyundai şi Kia, cu şanse mari să fie introdus pe succesorul lui Santa Fe.

Comentarii (7)

  • Era si timpul
    Era si timpul acum avem sperante ca pe noul Ceed o sa avem si 1.6 turbo
    12 5
  • in sfarsit o benzina turbo...
    sa vedem si pe ce masini va intra. oricum, e destul de fortat, puterea maxima fiind la 6000 de rotatii.
    5 5
  • 1.6 T-GDI - 204 cai putere 265 Nm
    interesant...iar combinatia cu transmisia dublu ambreiaj o sa fie foarte competitiva
    9 2
  • neinspirata denumire
    cam neinspirat sa numesti GDI un motor pe benzina.
    14 2
  • the hep
    super date la motorul pe benzina . cuplu foarte mare la diesel pentru 150 cai . au motoare din ce in ce mai interesante cei din grupul Hyundai -Kia
    8 1
  • @ dman - GDI
    GDI = Gasoline Direct Injection
    E ciudat sa vezi un D(care te duce imediat cu gandul la Diesel) in abrevierea denumirii unui motor pe benzina, dar GDI asta inseamna - motor cu injectie directa de benzina
    11 1
  • hotie!
    Fata este "imprumutata" de la Citroen!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru