OFICIAL: Hyundai Santa Fe facelift vine la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.09.2009
Hyundai a operat cateva schimbari estetice subtile la nivelul designului lui Santa Fe si a adaugat in gama un motor interesant: 2.2 litri diesel de 200 CP.

Unul dintre exponatele cu care Hyundai se va lauda la Salonul Auto de la Frankfurt, care va debuta in 15 septembrie, va fi versiunea facelift a SUV-ului Santa Fe, unul dintre cele mai prezente modele din acest segment pe soselele romanesti. Schimbarile estetice pe care Hyundai le aduce la nivel stilistic in ceea ce-l priveste pe Santa Fe sunt insa minore si multumindu-i pe cei care considera ca SUV-ul coreean nu are nevoie de multe modificari pentru a se situa pe o pozitie inalta din punctul de vedere al designului in clasa.

Practic, modificarile pe care designerii Hyundai le-au adus la exteriorul modelului se rezuma la aparitia unei noi baghete cromate pe grila frontala, totalul acestora ajungand acum la trei, si la o schimbare subtila a blocurilor optice frontale si posterioare. In plus, cei familiarizati indeaproape cu modelul Hyundai vor observa aparitia unui nou set de jante din aliaj si a unor tevi de esapament redesenate.

La interior, noul Hyundai Santa Fe promite materiale de calitate superioara celor aflate pe modelul actual, dar si o redesenare a concolei centrale si a volanului.

Printre noutatile tehnologice de care se vor putea bucura detinatorii noului Santa Fe se numara posibilitatea montarii unui pachet Bluetooth care dispune de comenzi vocale, un pachet maini libere cu buton de pornire a motorului si camera pentru vedere posterioara la manevrele efectuate in marsarier.

Marile modificari vin insa sub capota, acolo unde Hyundai anunta un nou motor diesel de 2.2 litri (200 CP si 436 Nm, consum de 7.1 litri/100 km) care poate fi cuplat optional cu o transmisie automata cu sase rapoarte care si-a facut debutul absolut in gama Hyundai pe ix55/Veracruz. Motorul nu este o noutate absoluta in Grup, el urmand sa debuteze pe noul Kia Sorento, care va fi prezentat de asemenea la Frankfurt. In sfarsit, clientii mai putin prietentiosi se vor putea baza pe o unitate diesel de 2.0 litri care dezvolta 184 CP si 392 Nm, in conditiile unui consum de 6.6 litri/100 km.

Celelalta noutati pe care Hyundai le aduce la salonul german sunt SUV-ul ix35 (inlocuitorul lui Tucson), ix Metro Concept si versiunea electrica a lui i10.

via | Hyundai

Comentarii (8)

  • Santa Fe
    Arata mai bine acum si din fata si din spate . Mie cel putin imi place .
    14 5
  • ..........
    ...........
    nu stiu ce iti place la masina asta
    5 12
  • george&roland_st
    Mie frica doar cand il privesc
    2 12
  • vip0007ro
    mi-a placut mult prima generatie
    Mie mi-a placut mult prima generatie de Santa Fe. Aproape ca ma indragostisem de formele rotunjite (aveam un Cielo atunci... era masina pe care mi-o doream din suflet). totusi am luat un Audi A4 - si nu mi-a parut rau. Modelul nou de Santa Fe parca mi-a placut mai putin, oricum acum am acum un proaspat Audi Q5 si cred ca e deja alta clasa...
    1 11
  • Victor
    Punctul forte este noul motor diesel de 200 CP
    Punctul forte al acestui model va fi fara indoiala noul motor diesel de 2.2 L si 200 CP, o unitate foarte reusita care i-a facut pe ziaristii de la Autocar sa-l declare cel mai bun motor diesel in patru cilindri la ora actuala . Investitiile masive facute de grupul Hyundai-KIA in programul diesel incepe sa dea roade .
    10 2
  • eu zic ca in mare are aceasi personalitate dar calandrul e mai nasol
    2 1
  • pf
    nu stiu ce o tot dati inainte cu asa o porcarie de masina....
    1 0
  • Q5
    Normal, Q 5 e o alta clasa si pretul e altul, dar santa fe e o masina destul de reusita. cei care o detin sunt multumiti iar inbunatatirile aduse noului suv sunt destul de binevenite cred, caci motorul vechi era un pic prea slabutz la 2 tone cit are masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru