OFICIAL: Jaguar va produce în serie conceptul C-X75

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.05.2011
Carl Peter Forster, administratorul delegat Tata Motors, a confirmat producţia unui supercar inspirat de conceptul C-X75.

Esential

1400 de kilograme ar urma să cântărească viitorul Jaguar C-X75.

Jaguar a dat curs invitaţiei fanilor de a produce în serie conceptul C-X75. Primit cu aplauze la scenă deschisă de publicul prezent în cadrul Salonului Auto de la Paris, din toamna trecută, conceptul a făcut furori în rândul pasionaţilor auto şi a stârnit mai multe speculaţii privind posibilitatea producerii în serie.

Carl Peter Forster, administratorul delegat al indienilor de la Tata, cei care deţin Jaguar şi Land Rover, a decis să clarifice lucrurile. Forster a confirmat intenţia constructorului britanic de a da naştere conceptului în intervalul 2013-2015. Versiunea de serie va fi însă una extrem de limitată. Publicul va putea vedea pe stradă doar 250 de exemplare ale sportivei.

Giugiaro va lucra şi la designul final, însă italienii vor fi ajutaţi de Frank Williams şi echipa sa pentru a produce fibra de carbon şi celelalte materiale compozite necesare. Cei doi parteneri vor studia posibilitatea oferirii unui tren de propulsie hibrid, la baza căruia va sta un propulsor pe benzină, de 1.6 litri, supraalimentat, cu o arhitectură similară viitorului motor din Formula 1.

Aceste soluţii de propulsie vor lua locul ansamblului motor propus de concept, abandonat din cauza complexităţii tehnice şi implicit a costurilor mari de producţie.

Complexul hibrid va fi completat de o unitate electrică pe fiecare axă şi un pachet de baterii litiu-ion.

Forster a ţinut să satisfacă şi cei mai curioşi fani, susţinând că viteza maximă a supercarului va depăşi 320 de km/h. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se va face în mai puţin de 3 secunde, iar autonomia în modul electric va însuma 50 de kilometri. Performanţele vor fi posibile graţie unei mase totale de 1400 de kilograme, obţinută prin folosirea materialelor uşoare.

Potrivit jurnaliştilor britanici de la Autocar, supercarul englez ar urma să coste aproximativ 700.000 de euro şi să fie produs exclusiv în Regatul Unit.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru