OFICIAL: Maserati Kubang se va produce la Detroit

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Sergio Marchionne a reafirmat intenţiile sale de a produce primul SUV din istoria Maserati, Kubang, la uzina Chrysler din Detroit.

Deşi până acum originile Maserati a fost exclusiv italiene, Sergio Marchionne vrea să încalce tradiţia de dragul eficientizării costurilor. Profitând de prezentarea primului SUV al Tridentului în cadrul Salonului Auto de la Detroit, preşedintele Fiat-Chrysler a decis să facă public uzina în care va lua naştere noul model.

Este vorba despre fabrica Jefferson North Assembly, aparţinând Chrysler, situată în Detroit. Fiat va influenţa astfel piaţa muncii din zonă, urmând să facă angajări pe mai multe posturi. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Marchionne a ţinut să precizeze şi faptul că numele Kubang nu se va regăsi şi pe versiunea de serie. Aceasta din urmă ar putea adopta o titulatură cu origini italiene puternice, asemeni motorului cu care va fi oferit, de provenienţă Ferrari.

Deşi va fi construit pe platforma lui Jeep Grand Cherokee, Marchionne a ţinut să precizeze că SUV-ul va fi un Maserati pur şi nu va face concesii în materie de calitate, dar nici de preţ.

Producţia SUV-ului va demara pe linia de asamblare în decursul lui 2013, planul italienilor fiind acela de a face din Kubang cel mai bine vândut model al lor. 

via | wcf

Comentarii (3)

  • Maserati
    Ma bucur ca schimba numele modelului.Kubang e chiar grosolan pt un model din portofoliul italienilor.
    1 1
  • @andrey & Automarket
    Poate fi chiar numele Cinqueporte. Scrie chiar la "articole similare:
    http://www.automarket.ro/stiri/maserati-a-inregistrat-numele-cinqueporte-va-fi-viitorul-suv-41261.html
    0 0
  • dezamagit
    nu exista suficiente cuvinte pentru a exprima dezamagirea mea. Urmeaza un Maserati cu tractiune fata? Poate un model in genul Cygnet?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru