Oficial: Maybach 57, cea mai rapida limuzina a lumii

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.11.2007
O versiune Maybach 57 tunata de Brabus a primit, cu 330.6 km/h, titlul oficial de cea mai rapida limuzina a lumii.

Esential

730 de cai putere are motorul V12 Biturbo utilizat la recordul stabilit de Maybach 57.
330.6 kilometri pe ora a fost viteza maxima atinsa de modelul german.
365.7 kilometri pe ora este viteza stabilita de Brabus Rocket, cea mai rapida berlina a lumii

Tunerii de la Brabus au realizat un nou record mondial de viteza, in centrul atentiei stand de aceasta data o versiune modificata a lui Maybach 57. Viteza maxima atinsa de modelul german pe circuitul de la Nardo, in sudul Italiei, a fost de 330.6 km/h. Imediat dupa stabilirea noului record, exemplarul Maybach 57 care a fost testat la Nardo a primit oficial titlul de cea mai rapida limuzina a lumii.

Normal, pentru a ajunge la aceste performante, Brabus a adaugat arsenalului tehnic deja existent pe modelul de lux un motor V12 biturbo de 730 de cai putere, acelasi de pe Brabus Rocket, cea mai rapida berlina a lumii. Tunerii germani nu se afla la prima isprava de acest gen, ei doborand practic recordul propriu, care data din 2005, cu o alta versiune de superclasa a lui Maybach 57: SV12 Biturbo (640 CP), care a reusit atunci "doar" 314 km/h.

Modificarile efectuate la nivelul motorului au implicat cresterea puterii de la 543 de cai, cat are versiunea clasica, la 730, cilindreea crescand de la 5.5 la 6.3 litri.

Cuplul a fost limitat electronic la 1100 Nm (de la 1320 Nm). Un amanunt foarte interesant e reprezentat de faptul ca inginerii Brabus si Mercedes s-au asigurat ca motorul sa indeplineasca standardele Euro 4 inainte de test. Printre celelalte modificari tehnice enumeram suspensiile, jantele Monoblock VI din aliaj usor si pneurile 275/40 pe fata si 315/35 pe spate.

Sursa | Carscoop

Comentarii (10)

  • nu licitati, Gigi e primul
    0 0
  • binisor..
    si inca vorbim de o limuzina.. o balena de 2855 kg..
    I`ar mai trebui 500 cai pentru a trece de 350 kmh.. (sunt optimist..) sau sa mai dea cu toporu`n ea pentru aerodinamica :))
    0 0
  • Mircea
    :))
    Gata m-ati convins...maine imi iau doua! =))
    0 0
  • Soo XXX
    oioio
    PERICOL !!! as vrea si eu una ... da ce sa fac cu ea ... ca imi strang bani de benzina sa ies cu ea tot odata la 6 luni cred ....dar as vrea una ... asa ca faceti o cheta si voi si poate mio dati pana de craciun !! :))
    0 0
  • mine
    oare cum face cand intra intr-un zid la viteza aia? :))
    0 0
  • Iulian
    saracii...
    Mor oameni de foame in toata lumea si astia sunt pasionati de viteze de top la limuzine. Cand va veti da seama ca setea voastra de bani distruge lumea? Din banii pe care ii da cineva pe o limuzina, poti hrani o tara mica timp de cateva zile. Dumnezeu ne va da un raspuns la un moment dat!
    0 0
  • wow
    100 cp in plus aduc doar 15km/h mai mult la viteza maxima
    0 0
  • Brabus e taticu lor
    A inceput in 76 cand au modificat o cobra w123 ... 6.8L V8 ... a batut viteza de circuit la Nurburgring ... si recordu a tinut pana in 1991 ...;) ... Unimog Brabus ... GV12S ... CLS V12S ... acum Maybach ... ce urmeaza ? ACTROS BRABUS? =))
    0 0
  • lol
    gigi e primu daca se da la sh ,pe o turma de oi si ceva teren
    0 0
  • biofreack
    hmmm
    pt aia iubitori de cuc japonez, de ce nu tuneaza brabus lexus ca s-ar rupe in doua petarda aia de masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru