Oficial: Mitsubishi Lancer Evo X

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.10.2007
Fanii gamei Lancer Evo pot rasufla usurati. Aceasta este cea de-a zecea fila din povestea de succes a modelului Mitsubishi!

Dupa luni intregi de asteptare si de priviri printre gratiile fotografiilor-spion, a venit momentul indelung asteptat de fanii Mitsubishi din toata lumea. Japonezii au publicat fotografiile oficiale ale celei de-a zecea generatii Lancer Evolution.

Comunicatul de presa al niponilor ne face cunostinta in detaliu cu Lancer Evo X. Astfel, aflam ca Mitusbishi a incercat sa faca o masina superputernica si in acelasi timp usor de condus, introducand in acest sens in echiparea tehnica a modelului noul pachet S-AWC (Super All Wheel Control) si Transmisia Sport Shift cu dublu ambreiaj si sase trepte.

Designul este dinamic. Iese in fata grila trapezoidala care se incadreaza in designul de ultima ora al celor de la Mitsubishi, dar si apendicele aerodinamice absolut necesare unui model de performanta, cum sunt spoilerele sau eleronul posterior.

Inima lui Evo X este reprezentata de motorul turbo DOHC MIVEC de 2.0 litri (4 cilindri) care dispune de 276 CP/6500 rpm si de 422 Nm/3500 rpm. Noua generatie a sistemului de control constant al valvelor MIVEC face ca intregul proces de combustie sa se stabilizeze, efectul direct fiind mai multa putere pe o plaja mai larga de turatii.

La interior, cel care va avea sansa sa se aseze la volanul unui Evo X va observa cu siguranta noile scaune Recaro, volanul sport de diametru redus si acoperit cu piele, display-ul multimedia si panoul de bord cu instrumente bine delimitate si nuanta neagra cu tuse argintii.

Deocamdata, Mitsubishi Evo X va intra la vanzare exclusiv pe piata japoneza, insa Europa il va primi cu bratele deschise la mijlocul anului viitor. Preturile in tara natala merg de la 18.300 la 23.000 de euro.

Comentarii (6)

  • in sfarsit
    in sfarsit a aparut noul evo. sunt fan evo si nu are decat sa ma bucure aceasta stire numai ca din primele impresii se poate spune ca nu are 300cp sau peste 300cp ci doar 276 mai putin chiar si decat evo IX care are 280CP. ramane de vazut performantele care sunt iar alta problema este cutia de viteza. poti sa comanzi una automata-manuala in 6 trepte dar daca esti fan al cutiilor manuale cu ambreaj ai de ales doar o cutie cu 5 trepte un alt inconvenient. Evo XI avea chiar cutie manuala cu 6 trepte.
    0 1
  • evo X
    de fapt undele siteuri auto au prezentat masina ca avand 280 cp sau altul 295 cp. sunt mai credibile aceste valori decat cele date de automarket mai ales la ce reputatie are www.automarket.ro in greseli si in proasta si in intarzierea informatiilor
    0 0
  • andrei postolache iasi
    bucurie mare
    la banii astia vor pune multi posesori de masini scumpe privirea in pamant. Adica la cum arata si la ce face ( adica e mai tare in viraje decat un lambo ..vezi testul lambo vs. evo "top gear" ) merita toti banii.. cred ca am sa mananc bucuiti toata ziua si imi iau si eu.. ARE CEA MAI BUNA MANEVRABILITATE si mai e si masina de familie... adica VII CU O.Z.N.-UL LA SEMAFOR SI TE FACE LA MISTO UNUL CARE ARE 40 DE ANI , 2 COPII , O NEVASTA CU SILICOANE ... SI ARE SI PUNGILE PLINE IN PORTBAGAJ .. cine e fan BMW .. nu va intelege asta...POATE DOAR IN VIRAJE :)))
    0 10
  • evo x
    Evo ix costa in Romania 40 000EUR iar evo x este cotat la 30 000$ in Japonia si in SUA cica ar costa 20 000$. Nu inteleg mare lucru. Sa inteleg ca la noi apare pe la 50 000EUR ?
    0 0
  • bmw power
    e uite ca intelege astia cu bmw-uri.frate esti dus este 4x4 evo.dar nici senzatia din bmw nu o ai cu evo-caruta .stiti voi ce vb
    11 0
  • bmw
    am prieten cu evo 9 ,dragule am mers cu ea este ok in 300 m,dar dupa cum spunea si propietarul ei ,dupa aia 300 de m,ma face muci bmw-ul.......asa ca lasane
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru