OFICIAL: Nissan Land Glider Concept vine la Tokyo

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.10.2009
Solutia oraselor din ce in ce mai aglomerate ar putea veni de la Nissan, care a prezentat astazi Land Glider, un soi de scuter cu patru roti si doua locuri individuale.

Nissan a prezentat astazi, in avanpremiera Salonului Auto de la Tokyo, propria viziune despre modelele urbane ale viitorului. Conceptul se numeste Land Glider si vine, in clasica linie recenta a producatorilor de renume mondial, cu un tren de propulsie 100% ecologic.

Conform comunicatului oficial Nissan, principalele avantaje ale noului concept japonez sunt reprezentate de nivelul ridicat de manevrabilitate si de usurinta cu care este parcat. Desi are patru roti, conceptul este extrem de ingust, insa nu pare a avea vreo problema in viraje. Explicatia: inginerii Nissan au gandit un sistem de inclinare laterala a caroseriei in curbele stranse si in cele luate la viteze inalte, acestia sustinand ca noul concept imprima "un nou simt al sofatului si o abordare puternica a tinutei de drum".

Conceptul este propus de Nissan ca "o potentiala solutie de transport in zonele urbane", compania nipona bazandu-se in aceasta declaratie pe cele doua locuri fata-spate si pe acceleratia lineara, proprie modelelor 100% electrice. De altfel, cea mai interesanta parte a conceptului Nissan este reprezentata de habitaclu si de comenzile centrale.

Volanul clasic a fost inlocuit cu un soi de joystick extins, toate comenzile adresate sistemului de directie fiind inregistrate printr-un pachet drive-by-wire, deci fara o conexiune fizica intre volan si roti.

via | Nissan

Citeşte şi...

Comentarii (1)

  • VOLAN/JOYSTICK
    Sincer ala e chiar un volan (fara partea superioara). Iar steer by wire nu e o chestie nemaintalnita la masini. - ca sa fiu carcotas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru