OFICIAL: Noul Fiat Uno - deocamdata, doar pentru America de Sud

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 05.05.2010
Noul Fiat Uno inlocuieste in Brazilia modelul Fiat Mille si vine cu un design interesant, care aminteste de liniile lui Panda. Nu se stie daca Uno va fi comercializat si in Europa.

Fiat a prezentat primele imagini si detalii oficiale legate de noua generatie a modelului de segment mini Uno, dedicat exclusiv pietei din America de Sud. Noul Uno va fi lansat in Brazilia la sfarsitul acestei luni, in timp ce restul tarilor din aceasta regiune vor primi noul model la sfarsitul acestui an. Fiat nu a confirmat sau infirmat posibilitatea ca noul Uno sa fie lansat in Europa, acolo unde anul 2012 ar trebui sa aduca un model mai mic decat 500 si Panda.

Noul Uno masoara 3770 milimetri in lungime, 1643 milimetri in latime si 1490 de milimetri in inaltime, dimensiuni care il fac pe Uno cu foarte putin mai mare decat Fiat 500. In privinta motorizarilor oferite de Fiat pe piata sud-americana, acestea se muleaza pe preferintele consumatorilor din aceasta zona a planetei, motoarele clasice pe benzina fiind completate de doua optiuni pe GPL. Vorbim de un motor de 1.0 litru si 75 CP in versiunea de baza si de un 1.4 de 85 CP, aceleasi motoare dezvoltand 73, respectiv 88 CP in versiune GPL.

Ambele motoare sunt oferite impreuna cu o cutie de viteze cu cinci rapoarte.

Gama Fiat Uno din Brazilia este declinata in trei versiuni de echipare, Vivace, Attractive si Way, ultima dintre acestea fiind disponibila impreuna cu elemente estetice demne de un crossover (bandouri negre laterale, scut frontal) si cu o nuanta speciala denumita Verde Box.

via | Fiat

 

Comentarii (3)

  • you_hooo
    uratel
    se pare ca au disparut designer-ii italieni; fiat uno modelul initial a fost desenat de giugiaro_mare nume!! asta parca a desenat-o un copil de clasa a 8-a; pacat... low-cost trebuie sa fie si urat in acelasi timp; toti incearca sa nu depasesca dacia la design; se zvonea la un moment dat ca masina asta va fi produsa si in serbia pentru europa de est... succes limitat... garantat!
    3 1
  • Pacat ca arata in halul asta.
    Sa speram ca nu vine in Europa asa precum o incrucisare intre o Kia si o Panda.

    Fiat nu are multe atuuri in afara de imaginea tinereasca si de un design dragut dar daca le elimina si pe astea o sa fie rau.

    Si de ce dracu i-au dat bascaliei asteia un nume atat de mare la Fiat precum UNO?
    1 1
  • Lucian
    UNO
    E mai frumos Fiatul meu decat noul Uno. Panda e boboc fata de uratul asta. Ori au fost concediati designerii, ori nu mai au chef de munca. Cred ca pentru America de sud si Africa e o masina foarte ok, dar nu si pentru Europa, unde nu o vor cumpara decat Albanezii, dar si ei sunt cu semnul intrebarii. Un HUUU pentru Fiat. Sa nu va mirati ca o sa ajungeti iar in pragul falimentului, daca lansati trompeta asta in Europa. HUUU
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru