OFICIAL: Prima imagine a noului Hyundai i40 Sedan

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.05.2011
Hyundai a prezentat prima schiţă a noului i40 Sedan, model care va debuta la Salonul Auto de la Barcelona, în 12 mai.

Hyundai a prezentat o imagine oficială a noului i40 în versiune sedan. Modelul a fost prezentat până acum doar în versiunea Wagon, aşa că noua versiune de caroserie reprezintă un element nou în gama i40. Debutul lui i40 Sedan are loc la Salonul Auto de la Barcelona, pe 12 mai, la ora 12:20 CET. Mai precis, în preajma orei 14:30 vom putea vedea noul Hyundai i40 în toată splendoarea sa, alături de detalii tehnice complete şi alte informaţii.

În cazul imaginii prezentate de cei de la Hyundai, vorbim de o schiţă a modelului de producţie, care afişează posteriorul lui i40. Având în vedere caracterul acestui model şi segmentul din care face parte, putem presupune că partea frontală nu a fost schimbată în niciun fel, modificările fiind aplicate exclusiv posteriorului. Evident, interiorul şi profilul sunt modificate uşor, pentru a fi adaptate de la Wagon la Sedan. Hyundai i40 Sedan este desenat şi conceput la centrul Hyundai pentru Cercetare şi Dezvoltare din Ruesselsheim.

"Am folosit linii foarte puternice, fluide, din faţă până în spate, pentru a oferi modelului i40 un exterior distins.

Am vrut să ne îndepărtăm de designul tipic al sedanului şi să creăm o maşină mai apropiată de natura sportivă a lui i40 Wagon. Desenand o linie joasă, prelungită, a plafonului, am oferit modelului i40 sedan o siluetă remarcabilă, asemănătoare cu cea a unui coupe." a spus Thomas Bürkle, seful de design al Centrului Tehnic Hyundai Europa.

Hyundai i40 Sedan are un ampatament de 2.77 metri şi promite cele mai mari spaţii pentru cap, umeri şi picioare din segment. Spaţiul pentru cap este de 1.025 milimetri, cel pentru umeri este măsurat la 1.455 milimetri, în timp ce spaţiul pentru picioare este măsurat la 1.170 milimetri. Lansarea a fost programată pentru Salonul de la Barcelona deoarece piaţa sedan reprezintă 40% din segmentul D din ţara respectivă, iar oraşul respectiv este caracterizat de cultură şi creativitate, elemente importante în concepţia lui Hyundai i40.

Via | Hyundai

Comentarii (12)

  • impresionant
    13 10
  • foarte frumos......
    interioru este belea..........
    9 7
  • Hmm...

    Ford + Lexus = Hyundai i40 Sedan.

    Dar cine a zis ca asta e un lucru rau?
    9 5
  • BaditzaEx
    arata f bine...
    sunt convins ca Hyundai-Kia sunt pe drumul cel bun, si devin o amenintare reala la VAG( dupa cum observa si un oficial din cadrul grupului VAG ), motorizari actuale si performante , probabil vor incepe sa urce si preturile cu toate ca si acum nu-s prea mici , am inteles ca acest I40 va deveni concurentul Passatului, din spate seamana un pic cu posteriorul noului Focus sedan, dar clar va arata mai bine ( per general ), ramane sa vedem cand va fi disponibil si-n tara , la ce motorizari si preturi.
    11 9
  • frumos
    Hyundai si kia au evoluat foarte mult in ultimii ani si au creat masini cu un design superb atat la interior cat si la exterior.Cred ca vor avea vanzari foarte bune acum si in anii urmatori.
    13 7
  • amenintare pt vag, cica :)) ei mai intai sa fie o amenintare pt Ford in clasamentul constructorilor, ca sunt codasi la vanzari...

    ps: probabil o sa vina cu alta momeala pt prosti, gen "garantie pe 99 de ani" sau o portie de orez gratuita pt fiecare client care se deranjeaza sa le viziteze showroomul
    10 12
  • ptr ion
    ioane, ramai la munca campului, baiatule! hyundai vine tare din spate cu masini frumoase,mai fiabile si cu dotari foarte bune.
    7 9
  • Fiabile NU ! al meu 130 de firma e o rapandula de masina! dotari? nu ofera nimic iesit din comun comparativ cu alti constructori de volum. Frumoase? discutabil...
    9 5
  • @Ady
    impresionant?! ce-i asa impresionant la o SCHITA a unei masini? n-ai mai vazut masini pana acum? sunt multe sedanuri cu un spate apropiat de al i40-ului... deci ce-i asa impresionant la el?!

    Se stie ca Hyundai sunt mari plagiatori... dar se pare ca-i un amanunt "uitat"
    8 5
  • @ixyz
    Ce masini a plagiat Hyundai? Si oricum acest i40 va arata de 10 ori mai bine decat un passat sters si lipsit de imaginatie!
    3 5
  • Noua?
    Cica noul i40... vreti sa spuneti vechiul (de un an deja in sua) sonata nu?
    http://www.hyundaiusa.com/sonata/

    Oricum foarte reusita masina, si un interior jos palaria. Sa vedem acum pe ea si 1.7CRDI 135cp si peste 300Nm sa vedem ce o sa mai spuneti ca are motorizari proaste nu?
    2 1
  • @Gabi
    Adica vrei sa spui ca hyundai ix35 nu-i "inspirat" dupa ford kuga?? "fluidic sculpture" nu-i acelasi lucru cu "kinetic design"? sau hyundai curb nu-i copiat dupa Nissan JUKE ?!? Cate exemple vrei sa-ti dau?! Pe ce lume traiesti?!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru