Oficial: Primul teaser al viitorului Volvo S60 Concept

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.10.2008
Volvo a publicat astazi primul teaser oficial al conceptului care va anticipa noua generatie S60 la Salonul de la Detroit.

Salonul Auto de la Detroit va marca o noua premiera importanta in gama Volvo. Dupa succesul reportat cu noul crossover XC60, constructorul suedez se pregateste sa aduca in atentia publicului noua generatie a modelului S60.

Inlocuitorul actualului sedan de clasa medie este asteptat sa debuteze oficial abia in 2010, insa pana atunci Volvo va pregati terenul cu un concept anuntat deja pentru Salonul Auto de la Detroit. Si cum pana atunci nu mai sunt decat doua luni si cateva zile, suedezii s-au gandit sa dezvaluie inca de pe acum un teaser al versiunii concept S60.

Desi multi se asteptau ca primul teaser sa fie un detaliu de exterior, Volvo surprinde cu un element interior de mare finete, o inovatie care se va regasi pe conceptul ce va fi expus la Detroit. Este vorba despre o consola centrala liniara de 1.6 metri care constituie practic o punte de legatura intre locurile din spate si cele din fata. Acest element va fi din cristal si va fi creat impreuna cu Orrefors, o companie suedeza specializata in prelucrarea sticlei, cu traditie mondiala.

Steve Martin, directorul de design al celor de la Volvo a declarat: "Daca vrei sa descoperi intreaga viziune a designului scandinav atunci trebuie sa stii ca sticlaria suedeza este o sursa naturala de inspiratie.

Suprafetele vitrate foarte mari sunt o parte importanta din arhitectura suedeza pentru ca dau o transparenta si o lumina speciala".

Referitor la conceptul asteptat la debutul lui ianuarie, Steve Martin a completat: "Intreaga suprafata de cristal care se va regasi pe conceptul S60 nu va fi preluata de versiunea de productie insa deschide noi oportunitati pentru noi, materialul putand fi folosit in viitor la o scara mai mica. Va trebui sa vedem cum reactioneaza publicul", a mai adaugat Martin.

via | CarScoop

Taguri: S60, Volvo

Comentarii (2)

  • Din Cristal?
    ... si cum face cristalul la impact?
    0 0
  • Revin
    Cred ca vor schimba cristal acrylic (un fel de plastic transparent foarte clar) ... poate reactioneaza mai bine la impact. Sa nu iti scoata aia aschii de cristal din gat la morga :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru