OFICIAL: Un nou Cadillac de performanta - CTS-V Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.01.2010
Cadillac a dezvaluit astazi primele imagini si informatii ale noului Cadillac CTS-V Coupe, cel mai nou membru al familiei sale de vehicule de performanta, capabil sa dezvolte 556 de cai putere.

In apropierea Salonului Auto de la Detroit, Cadillac a dat publicitatii primele informatii si imagini ale celui mai puternic coupe din istoria sa. Este vorba despre varianta cu trei usi a modelului CTS-V, care vine sa atraga de partea sa publicul tanar, dornic sa simta sub capota peste 500 de cai putere.

Designul exterior este dominat de o grila frontala imensa, care dubleaza cantitatea de aer destinata racirii motorului, de jante cu o dimensiune de 19 inch si de spoilerul posterior care inglobeaza doua tevi de esapament cromate pozitionate central.

Sub capota regasim aceeasi unitate V8 supraalimentata, capabila sa dezvolte resurse record pentru intraga istorie Cadillac: 556 de cai putere si un cuplu motor de 747 Nm. Cu un asemenea potential, performantele nu intarzie sa apara, acceleratia de la 0 la 100 de km/h realizandu-se in numai 3.9 secunde. Unitatea poate fi conectata fie la o cutie manuala cu sase rapoarte si dublu ambreiaj fie la una automata, botezata HydraMatic 6L90 si echipata cu padele.

Pentru a putea tine sub control cei 556 de cai putere, soferul are la dispozitie un set de frane Brembo de performanta, care se alatura pachetului Magnetic Ride Control, cu rol de imbunatatire substantiala a tinutei de drum.

Vazut intotdeauna ca un brand de lux, Cadillac nu se dezminte. Pasagerii de pe locurile din fata beneficiaza de scaune sportive Recaro, imbracate in piele cu cusaturi contrastante, si de o serie de insertii din fibra de carbon. Lista de gadget-uri este una bogata, incluzand un sistem audio Bose, un hard-disk de 40 de GB si o conexiune Bluetooth.

Comentarii (3)

  • Frattelo Italianul
    ASTA DA MASINA! GEN MACHO CAR!
    3 2
  • Blu3 Crush
    design american
    arata cam "ciudat" (sa nu spun altfel) jumatatea cu portbagajul
    da parca nici botu nu i stralucit
    doar o parere
    0 3
  • aspect
    ca performante si platforma tehnica este deasupra la tot ce au facut americanii in ultima vreme; pacat ca arata asa urat si nefinisata la exterior
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru