Oficialii Honda au confirmat succesorul lui NSX

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.04.2011
La şase ani de la oprirea producţiei lui Honda NSX, japonezii au anunţat că vor relua programul de dezvoltare a celei de-a doua generaţii a acestui model.

Celebrul Honda NSX va avea, până la urmă, un succesor care va purta acelaşi nume şi va avea aceeaşi destinaţie. Planurile iniţiale prevedeau un model cu un motor V10 aspirat, montat în faţă, care dezvolta peste 500 CP, iar modelul a devenit ulterior baza pentru Honda HSV-010 GT, model de competiţie în campionatul Super GT din Japonia. Takeo Fukui, fostul preşedinte al Honda Motor Company, a anulat dezvoltarea succesorului lui NSX la vremea respectivă ca măsură de reducere a costurilor. Ulterior, un asemenea model a fost scos din discuţie deoarece nu ar mai fi fost în conformitate cu intenţiile ecologice ale constructorului nipon.

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai, actualul preşedinte al Honda Motor Company, Takanobu Ito, a declarat că viitorul NSX nu va beneficia de aportul motorului V10, dar că va fi atât o plăcere la condus, cât şi prietenos cu mediul. Pentru moment, cei de la Honda nu au dezvăluit informaţii suplimentare despre viitorul NSX, iar data de lansare rămâne un mister.

Sunt şanse mari ca acest model să devină un hibrid de performanţă, care să beneficieze de o versiune modificată a sistemului Integrated Motor Assist de la Honda.

Primul Honda NSX a fost oferit spre vânzare timp de aproape 15 ani şi era echipat cu un motor V6 de 270 CP. Unitatea era construită integral din aluminiu şi beneficia de tehnologia VTEC. Pentru echilibru optim, motorul era amplasat central, iar acesta angrena roţile din spate. Noul model va dezvolta între 400 şi 500 CP şi ar putea fi echipat cu un motor supraalimentat, în vederea reducerii cilindreei şi a emisiilor de CO2.

Via | Automedia.bg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru