Okuyama lasa Pininfarina

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.09.2006
Directorul sectiei de design al casei italiene Pininfarina a ales sa renunte la functia sa pentru a se dedica activitatii independente.

Japonezul Ken Okuyama, unul dintre cei mai cunoscuti designeri care activeaza la Pinifarina, a decis sa paraseasca casa italiana. Dupa ce a lucrat pentru “La Carozzeria” intre 1995 si 2000, revenind apoi, la finalul anului 2004, ca director de design, Okuyama a anuntat ca revine la statutul de designer independent. Motivul invocat de acesta este faptul ca nu doreste sa isi limiteze orizonturile la un singur sector auto.

Japonezul a mai lucrat pentru GM si pentru Porsche inainte sa fie cooptat in randurile Pinifarina, unde a realizat unele dintre cele mai importante lucrari scoase pe piata de carosierul italian: Ferrari Enzo, Ferrari 612 Scaglietti si conceptele Rossa (2000) si Maserati Birdcage (2005).

Ken Okuyama se calauzea dupa principiul conform caruia forma nu trebuie sa piarda din vedere functia. Creatia sa de capatai, Ferrari Enzo, este demonstratia acestei teorii. Pana la cooptarea unui alt designer in functia detinuta pana acum de Okuyama, interimatul va fi asigurat de presedintele Andrea Pininfarina.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru