Opel primeste investitii de 9 miliarde de euro

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 02.05.2008
GM Europe va investi, pana in 2012, noua miliarde de euro in Opel, marca germana urmand sa scoata 20 de modele noi in patru ani.

Esential

6.5 miliarde de euro din cele noua in total vor fi destinate dezvoltarii unor noi modele Opel.

Divizia europeana a General Motors va investi, in urmatorii patru ani, noua miliarde de euro pentru intarirea brandului Opel.

O parte majora a acestei sume, 6.5 miliarde de euro, va fi investita in dezvoltarea a noi modele si sisteme de propulsie, Opel urmand sa lanseze, pana in 2012, 20 de modele noi si o gama larga de versiuni electrice ale modelelor sale. Scopul final este castigarea a 10 procente din piata germana pentru Opel pe termen mediu.

Primul model care s-a nascut in acest program de investitii este noul Insignia, inlocuitorul de drept al lui Vectra. Vor urma noua generatie Astra si noul Meriva, ultimul dezvoltat din conceptul pe care l-am vazut in premiera la Geneva .

O alta parte a investitiilor GM Europe va fi injectata in uzinele Opel din Germania, siturile de productie din Russelheim, Bochum, Kaiserslautern si Eisenach urmand sa fie modernizate si imbunatatite din punctul de vedere al eficientei productiei.

via | Automotive News 

Taguri: GM, Opel

Comentarii (12)

  • AndreiRN
    Investiti
    Foarte interesanta strategia. Ei pierd miliarde lunar dar investesc mai departe miliarde.Hmmmm, si la sfarsit de an au tot pierderi pe gartie si nu platesc niciun impozit pe profit ca nu au. Mai primesc si ajutoare ca doar sunt in sapa de lemn de saraci. In acelasi timp vor moderniza mijloacele de productie pt o eficienta maxima.Bravo lor.
    0 0
  • george
    NU TE DOARE CAPU`?...
    @ AndreiRN...de la cate aiureli ai putut sa spui in doar 3 randuri?URMARESTE CU ATENTIE URMATOAREA OPERATIUNE ARITMETICA: pierderi anuale de 13 MILIARDE DE DOLARI ($ 3,25 mld/trimestru)- investitii anuale de 3 MILIARDE DE DOLARI ($ 9 mld/3 ani). Daca o sa faci un calcul elementar, o sa vezi ca pierderea neta pe 3 ani o sa fie de GUESS WHAT? - TREIZECI de MILIARDE DE DOLARI!!! BRAVO LOR!!! Sunt asa de buni ca numai in America vor putea sa produca asemenea rezultate spectaculoase...Au inceput prin rebotezarea lu` Vectra in Insignia care a costat $ 40 milioane...Geniala investitie... Si inca o chestie pe care ti-am mai spus-o la un moment dat dar ai mers pe burta (ca de obicei cand ramai fara argumente): exista in lumea asta civilizata un concept care se numeste CORPORATE SOCIAL RESPONSABILITY. Poti sa-mi explici si mie cum adera GM la acest concept daca ei se declara in mod fals pe pierdere pentru a nu plati impozite si pentru a primi subventii? BTW, cei de la GM nu sunt saraci pentru ca rontaie banii fraierilor de americani spalati pe creier cu soda caustica...
    0 0
  • prudentul
    @ AndreiRN
    Te referi la GM în ansamblul său, nu?
    0 0
  • da
    Am sa repet. GM nu este marca germana !!! Documentati-va !
    0 0
  • GM
    pai da alex....GM insemna GENERAL MOTORS CORPORATION kre ' afost fondat in 1908...si |_| asa este este o marca manufactura de automobile americana kre a creat Buick, Cadillac, Chevrolet, GM Daewoo, GMC, printre ele si opel dak nu kredeti vb lu alex documentatzi-va pe www.GM.com sau en.wikipedia.org
    0 0
  • prudentul
    despre mărci
    N-a spus nimeni că GM este marcă germană. GM este marcă americană, dar Opel ESTE marcă germană. Opel este în proprietatea americanilor de la GM, dar asta nu o face automat marcă americană. Aici contează originea. Opel a fost fondată de un neamţ, Adam Opel. Faptul că a fost cumpărată de altcineva nu îi transferă automat şi "naţionalitatea" mărcii. Dovezi:Dacia face parte din Grupul Renault, dar Dacia e o marcă românească, nu franţuzească. Nissan, la fel, e o marcă japoneză, deşi e în proprietatea francezilor. Skoda e o marcă cehească, nu germană, deşi e proprietatea VW. La fel, Lamborghini e o marcă italiană, deşi e în proprietatea aceluiaşi VW. Jaguar a rămas o marcă britanică, deşi a ajuns în proprietatea indienilor. Mini e, la fel, cât se poate de britanic, deşi e proprietatea BMW. La fel Rolls-Royce, sper că n-o să spuneţi că e o marcă germană (aparţine de acelaşi BMW). Trecând la alte exemple, berea Neumarkt e tipic românească (în ciuda denumirii) şi nu a devenit brusc o marcă olandeză, odată cu achiziţia de către Heineken. În fine, Windows XP rămâne marcă americană, chiar dacă unii au cumpărat licenţa (aici discuţia e mai amplă, dar să nu divagăm de la subiect). Am dat aceste exemple ca să evidenţez diferenţa marcă vs proprietate.
    0 0
  • mai-mai
    Prudentule , bati cimpii !
    0 0
  • prudentul
    Alex
    Te aştept cu contra-argumente valabile, dacă vrei să discutăm despre mărci (sau orice altceva).
    0 0
  • AndreiRN
    Firme internationale
    GM ca si multe alte firme in lumea asta au ajuns sa fie firme internationale. GM produce vehicule in multe tari si mai multe continente.Da, original a fost firma SUA si nicidecum "americana" dar s-au extins si in alte tari prin achizitie sau expansiune. Nationalismul este un viciu extrem de periculos care a ucis milioane si milioane de oameni in cursul istoriei.
    0 0
  • george
    CUGETARI DIN PUTUL GANDIRII...
    @ AndreiRNTu habar nu ai despre ce se intampla in domeniul in care cica lucrezi si tot vorbesti aiurea si te apuci sa faci "lumina" acolo unde esti absolut pe langa...GM a fost firma "americana" la origini. Pentru sintagma "firma SUA" iei nota 2 la limba romana incepand cu clasa a 3-a...asta e constructia corecta pentru a se referi la ceva ce tine sau provine din Statele Unite ale Americii...daca e din Brazilia e brazilian(a), daca e din Mexic, e mexican(a)...Cat despre nationalism...e de-a dreptul jenant cum ai putut sa deturnezi discutia de la un aspect minor spre o latura mult mai sensibila pe care nici n-o stapanesti...e usor sa-ti dai seama ca ai vazut si tu la radio cate ceva pe subiectul asta (cand te uitai de sub masina pe care cica o reparai): nationalismul in sine nu e neaparat un lucru negativ...doar ca a fost incarcat cu conotatii negative de cate unii mai infierbantati la creier...ceea ce a omorat "milioane si milioane de oameni" este extremismul (si rudele lui apropiate - fundamentalismul, nazismul, xenofobia, intoleranta de toate felurile, samd) Reactia ta e perfect explicabila, tipica pentru o tara fara istorie si fara identitate unde unii oamenii constientizeaza acest lucru, si daca nu-l pot avea, il neaga si incearca sa-l compromita... tu ai mai avut derapaje din astea cu identitatea...da` nu-i nimic...iti mai cumperi vreo 10 - 15 coji din astea de masini la $ 0,99/buc si o saptamana esti fericit...
    0 0
  • AndreiRN
    Frustrare
    Georgica, cat de frustrat esti.Bea o bere si relaxeaza-te un pic.
    0 0
  • george
    YOU POOR DEER...
    @ AndreiRNDaca nu ai de spus nimic atunci...nu spune nimic..."Intepaturile" astea gratuite sunt semne de lipsa de argumente...ai mormait si tu ceva acolo si ai disparut in ceata...asteptam un raspuns constructiv (that`s a joke, don`t take it seriously!) sau macar o replica ceva mai consistenta chiar daca ar fi continut numai derapaje si aberatii...E grav daca nu mai poti nici macar atat...Apreciez grija pe care o manifesti pentru mine...vezi insa ca ar putea sa-ti dauneze...stii tu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru