Pagani pregateste nasterea unui nou supercar

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.09.2008
Pagani va dezvalui la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor viitorul sau supercar, un model cu distributie globala.

Pasionatii modelelor exotice vor avea un nou model de idolatrizat in primavara anului viiitor. Celebrul constructor de nisa Pagani pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva un nou supercar.

Daca pana in prezent modelul exotic Zonda s-a produs intr-un numar redus de exemplare si a fost disponibil doar pe cateva piete auto, Pagani isi doreste o noua abordare a strategiei de vanzari. Italienii vor da nastere unui supercar, botezat cu nume de cod C9, capabil sa fie distribuit global si sa fie accesibil pentru toate pietele.

Procesul de productie va fi demarat undeva la mijlocul anului viitor, principala problema a constructorului italian fiind provenienta motorului. Inginerii testeaza in prezent patru alternative de propulsie, toate in faza de concept.

Surse anonime declara insa ca Pagani va alege si de aceasta data un motor Mercedes, cel mai probabil o unitate V8, desi colaborarea dintre italieni si nemti se va sfarsi in urmatoarele 12 luni. Actuala generatie Zonda va iesi din productie in urmatoarele 12 luni pentru ca motorul V12 de 7.3 litri pregatit de AMG nu va mai fi disponibil.

Pana atunci insa Pagani se pregateste de nasterea noului sau supercar si pune bazele unei noi uzine langa locatia unde asambleza in prezent modelul Zonda.

Pagani incearca astfel sa mareasca cifra de productie anuala de 12 exemplare, cat se asambleaza in prezent, pana la 60 de unitati, cat va fi capacitatea maxima a noii uzine.

via | MotorAuthority

Taguri: AMG, C9, Mercedes, Pagani, Zonda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru