Panouri solare la uzina Nissan din Barcelona

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.06.2007
Constructorul japonez a instalat 600 de panouri solare la o uzina din Spania pentru a reduce emisiile CO2.

In efortul de a reduce emisiile de CO2 in uzinele sale si de a utiliza sursele de energie alternative, Nissan va instala 606 panouri solare in fabrica sa din Barcelona pana la sfarsitul acestei veri. Panourile vor acoperi o suprafata de 3.000 de metri patrati si vor genera 308.000 Kwh pe an reducand emisiile de CO2 cu 110 tone.

Dintre acestea 480 de panouri fotovoltaice vor genera electricitate restul de 126 panouri termale urmand a incalzi apa pentru procesul industrial de vopsire. Uzina Nissan din Barcelona este a doua de pe tot cuprinsul Spaniei care foloseste panouri solare, dupa cea de la Avila unde constructorul japonez a instalat 732 de panouri care economisesc 267 de tone de CO2.

Prin implementarea acestor sirse de regenerare a energiei naturale, Nissan intentioneaza sa reduca emisiile de CO2 ale uzinelor cu 7%, comparativ cu 2005.

Comentarii (4)

  • 1stblood
    ipocriti
    Cel mai slab motorizat Nissan Primera produce in medie 3,5 tone de CO2 pe an (20000km). Adica au compensat pentru 31 de primere. LOL. Cate zeci de mii de primere produc pe an ????
    0 0
  • right on ...
    Bine spus, nu m-am putut abtine sa nu comentez :)
    0 0
  • AndreiRN
    Curios
    Nu stiu cum socotesc uni dar tare mi se pare ciudat. Ca sa produc 3,5 tone ce CO2 cata benzina trebuie sa ard? Eu parca as zice ceva mai mult de 3,5 tone ca mai iese si apa din ardere nu numai CO2. Dar nu ma prea pricep la astfel de socoteli. Poate un cunoscator al chimiei organice ne poate lumina cu formula pt 1kg benzina.
    0 0
  • prudentul
    ipocriti, zici?
    Ei dracie! Fabricantii de automobile sunt acuzati ca polueaza, da? OK. Atunci cand fac un efort sa reduca poluarea sunt ipocriti? Pai atunci si normele Euro sunt ipocrite, ca doar un trei automobile Euro 4 abia daca compenseaza o Raba. Hai sictir. Solutia la emisiile de CO2 este ca asemenea ganditori sa-si suspende functia respiratorie pentru vreo 2-3 minute.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru