PARIS 2008: Noul Megane face senzatie la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.10.2008
Noul Megane, Megane Coupe si Laguna Coupe, impreuna cu doua concepte futuristice, au colorat standul Renault de la Paris.

Constructorii francezi se simt ca pestii in apa la cel mai important salon auto din tara lor de origine. Iar Renault, cel mai mare producator auto din Franta, nu face exceptie. Pentru a celebra cum se cuvine cel mai important eveniment al industriei din aceasta toamna, Renault a pregatit la Salonul de la Paris nu mai putin de noua premiere mondiale absolute. Este vorba de doua concepte futuriste, Ondelios si ZE, si de sapte alte modele prezentate pentru prima data in lume, majoritatea dintre acestea fiind diferite versiuni ale noii generatii Megane.

Cea mai importanta aparitie in gama este, fara indoiala, cel de-al treilea Megane, un model asteptat de ceva vreme de catre toti fanii Renault si nu numai. Impactul pe care l-a avut lansarea acestui model a fost vizibil inca de la conferinta de presa, acolo unde salonul s-a rasturnat efectiv spre standul Renault in momentul dezvelirii noului Megane.

Renault pregatea insa o surpriza, pe langa versiunea cu cinci usi a compactei sale, intr-unul dintre punctele de greutate ale standului statea ascuns sub cearsafuri Megane Coupe, un model cu design extrem de dinamic si cu o alura de spotiva pur sange.

Pentru a sublinia caracterul sportiv al acestui model, standul Renault a gazduit alte doua versiuni radicale ale lui Megane. Este vorba de Megane RS R26.R, ultima creatie a studiourilor Renault Sport, si de extremul Megane Trophy, asupra caruia au insistat blitzurile jurnalistilor acreditati in prima zi de salon. Aceasta versiune de competitie dispune de liniile lui Megane Coupe dar vine sub capota cu un motor V6 de 3.5 litri care scoate 360 de cai putere.

O alta premiera mondiala de serie a fost versiunea Be Bop a lui Renault Kangoo. Vorbim de o varianta colorata si decapotabila a celebrului monovolum francez. Kangoo a fost scurtat, a primit cateva nuante vii pentru exterior si interior, i-a fost adaugat un acoperis panoramic format din patru parti - unele detasabile, si este trimis in orasele din ce in ce mai aglomerate pentru a innoi atmosfera.

Laguna Coupe a fost o alta atractie care nu trebuia pierduta. Imprumutand liniile frontale de design de la Laguna si aducand in plus stil, eleganta si dinamism, Laguna Coupe este considerata, pe bune dreptate, unul dintre cele mai frumoase modele de serie de la salonul francez.

Conceptele celor de la Renault, Ondelios si ZE, reprezinta doua viziuni diferite legate de viitorul autoturismului. Daca Ondelios este un crossover cu alura ciudata care a fost privit ca una dintre curiozitatile estetice ale evenimentului parizian, ZE Concept este un model de clasa mica care are ca scop unic limitarea la maximum a consumului si emisiilor poluante. ZE Concept a reprezentat, de altfel, pata de culoare a standului Renault, culorile sale vii fiind un adevarat magnet pentru fotografi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru