Comentarii (48)

  • Bravo!
    Chiar daca seamana f mult cu Lotus Seven, felicitari pentru realizare. In Romania se stie ca "practica ne omoara".

    In contextul economic actual ar trebui sa se fi gandit mai de graba la ceva electric...? zic si eu

    In alta ordine de idei, rusine Facultatii de Autovehicule Rutiere de la Politehnica Bucuresti pentru lipsa unor astfel de proiecte concrete.
    45 6
  • Autogreen.ro
    Bravo lor
    Bravo baieti! tot respectul pentru realizarea voastra.
    36 1
  • Pop Petre
    www.caterham.co.uk
    http://www.caterham.co.uk/
    7 13
  • Seamana
    Si mie mi se pare ca seamana foarte mult cu un Caterham. Nu cumva este un kit pe care ei doar l-au personalizat.?
    7 18
  • enoeht
    Seamana, dar nu rasare
    Eu cred ca doar s-au inspirat de la Caterham. Daca te uiti la detalii si rapoarte intre dimensiuni (lungimea si forma tobelor, priza aer fata, etc) nu este acelasi lucru. Un lucru important: volanul...este pe partea care trebuie :)
    Mai sunt si studenti care sunt pasionati de ceea ce fac. Sa ii incurajam in loc sa aruncam cu noroi in foarte multe munca.
    26 3
  • george
    pop petre si mihai si tot cunoscatorii.....santeti slabuti mai baieti...redusi la capacitatile mintale.....pop e atat de smecher incat a pus linku direct ca judecatorul care da sentinta...tastezi bine ma minorel... indiferent cu ce vi s-ar parea voua ca seamana este construita de la integral de ei si la urma urmei sant niste studenti de 22-23 d ani ....care au realizat ceva incredibil....valorile trebuiesc apreciate nu personajele ca pop si mihai si altii
    28 3
  • apropos de caterham
    Pentru cei care cred ca masina asta seamana cu un Caterham: in Anglia exista cel putin 12 firme care produc replici ale lui Lotus 7. Si nu seamana una cu alta. Caterham este numai una dintre ele si daca numai de Caterham ati auzit, mai puneti-va la punct. Iar daca aveti impresia ca masina este copiata, uitati-va mai bine la poze. Ca prim indiciu, Caterham are portbagajul descoperit. Iar liniile sunt mult mai patrate. Intr-adevar, inspiratia pentru aceasta masina (la fel ca si in cazul celor cel putin 12 firme de care vorbeam mai sus) este Lotus 7 insa e departe de a fi o copie fidela, ce sa mai vorbim de kit... In spatele ei stau ore nesfirsite de munca, nopti intregi in fata calculatorului, transpiratie si cicatrici.
    Si mai am o intrebare pentru cunoscatorii de Caterham: ati fi in stare macar sa MONTATI un kit?
    Cel mai simplu lucru e sa improsti cu noroi. Asta poate oricine...
    33 3
  • convalescentul
    moxxu, pe tine nu te mai dor ochii ma? :))
    5 1
  • eu stiam ca , caterhamu are garda la sol un pic mai mare nu stiu cel putin asa mi sa parut din imaginile vazute pana acum
    oricum e foarte bine ce au facut baieti se pare ca si in romania se poate daca se vreaq bravo lor si de ce nu poate pe viitor o pun de o fabricuta de masini cum e konninsegg parca asa se scrie ......
    3 1
  • cinste lor bravo
    5 1
  • foarte fain! la omologare cu ea si, cine stie, poate ca se vor gasi cumparatori. la mai mare!
    5 1
  • Adrian
    Film
    http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news-mm-items/182622.html?i=0
    3 0
  • Pt. Gabi
    Iti repet exact ce spune moxxu in primul comentariu: Seamana cu Lotus Seven nu cu Caterham! asa ca nu are nici un rost sa te apucu sa compari diferentele intre doua replici facute dupa aceeasi chestie!
    5 0
  • zagado26
    Iar ne pierdem in amanunte...
    Oameni buni, ce conteaza e realizarea in sine nu daca si cu ce seamana!
    In fond e o lucrare de licenta nu un prototip destinat productiei in serie.
    In loc sa ne bucuram de reusita ne dam in cap in dulcele stil romanesc!
    No comment!
    9 1
  • luxxxien
    Felicitari!!!
    Felicitari pentru lucrarea de licenta!!!
    Pentru cei ce nu stiu, carti din carti se scriu, iar ceea ce au facut acesti stdenti implica ore de munca pe care detractorii habar n-au cum sa le numere...
    Sunt tare curios ce parere o sa aiba profesorii din comisie... Sigur o sa le sticleasca ochii si o sa le propuna studentilor sa faca in asa fel incat sa ramana masina acolo ca obiect de studiu... :)
    Acum insa, trebuie sa fiti cat mai originali!!!
    Felicitari si la mai mare!!!
    9 0
  • dragao
    bravo...
    felicitari.. tot respectul...pt. asemenea oameni
    8 0
  • shpreetz
    Felicitari
    Deci se poate si in Romania.

    Felicitari in primul rand celor 4!

    Celorlalti carcotasi, le recomand sa verifice intai pretul kit-urilor. Daca ar fi avut ~3300 de lire, sigur nu s-ar fi gandit sa o prezinte ca proiect de diploma. Cu mult mai putin ar fi facut rost de pe internet de o lucrare deja facuta.
    Sper sa continue si sa mai auzim de ei!
    9 0
  • geeks
    bravo lor, imi place masina ... dar DV / DT ??? Cata inspiratie :D Un exemplu perfect de geeks :)))
    0 5
  • elciupacabra
    Intradevar este o lucrare dificila "cu multe ore de munca" desi nu f. f. greu de realizat. Ar fi interesant de stiut daca facultatea le-a oferit vreun sprijin, macar cu vre'un atelier sau ceva de genul, sa nu mai vorbesc de cheltuieli.
    1 1
  • @admin
    Nu pot scapa de reclama de la cosmote, ca sa pot sa citesc articolul............
    9 0
  • frumos
    gata, am gasit si cruciulita, f. frumos prototipul lor, ar putea intra oare in productie ca model ramanesc ? s-ar putea patenta asa ceva ?
    1 0
  • Bravo! Felicitari !
    Bravo, se poate si la noi. Baietii acestia au facut ceva practic si functional. Asta e cel mai important. Ca si proaspat inginer pot spune ca au muncit destul de mult, dar au avut si "investitori" pe masura.
    0 0
  • presedintele
    geniile cresc in garaj, nu in baruri
    Se mai intampla si lucruri frumoase in ROMANIA , unde sunt posturile tv, emisiunile de specialitate, revistele de profil, si ziarele de scandal, sau asta nu e o stire care sa faca rating?
    SPERAM ca pe viitor sa ne prezentati mai pe larg masina si realizatorii ei si de ce nu sa vedem si alte OPERE de la alte facultati de profil.
    3 0
  • Fivar reclama aia la COSMOTE !!!
    NU AM PUTUT CITI NIMIC DIN CAUZA RECLAMEI !!!
    4 0
  • bah..
    Hai sa recunoastem ca indiferent cum au ajuns baietii in 6 luni cu asa ceva functional e de laudat. Bv lor, felicitarile noastre, speram sa creeze un precedent in invatamantul romanesc. Cei care bateti campii, va rog dragilor sa faceti o facultate cu profil tehnic, sa vedeti cum e sa invatati fara practica, va invit sa faceti robotica pe hartie din lipsa de materiale de laborator, invatamantul romanesc se duce naibii si oamenii ca ei trebuiesc priviti in ochi si pe shustache sa le bagi cate un bilet de avion la fiecare in buzunar. Nu'i de stat aici :)
    Toate cele bune.
    3 1
  • Reclama
    De azi ma dezabonez din cauza reclamei agresive de la COSMOTE!!Imi pare rau,dar cred ca urmaream cu interes acest site!
    2 1
  • iulian325
    BRAVO
    felicitari baieti, superba masina, poa reusesc sa o vad 'pe viu'; ma bucur mult pt reusita voastra; BRAVO!
    2 0
  • profesorul
    Romania si Romanii
    http://www.youtube.com/watch?v=ZfMKF_I6Pnc&eurl=http%3A%2F%2Fblog%2Eautomotorclub%2Ecom%2Froadster%2Dunicat%2Dsubiect%2Dla%2Dlucrarea%2Dde%2Dlicenta%2Dla%2Diasi%2F&feature=player_embedded
    1 1
  • ....
    Tot respectul. Ati mertita unu mare premiu din partea statului ops stai ca am uitat ca traim in romanica :)).... oricum bafta, cinste si onoare celor 4 baieti...
    3 0
  • Remarcabil
    Nu sunt un cunoscator al partii de mecanica dar cred ca e absolut extraordinar ca niste studenti s-au ocupat de un proiect astfel de pretentios. Acum cred ca fara ca unul dintre ei sa fi avut suport financiar serios de la parintzi sau influenta politica ceva, nu ar fi putut sa suporte costurile, dar e admirabil ca banii nu au fost investitzi in vre-un videochat sau bolid sa aiba si baiatul tatei cu ce agatza curvele, ci in educatie sui cercetare. E o speranta ca mai sunt si unii care chiar invatza si nu stau toata ziua sa traga de fiare si sa ia prafuri iar seara prin cluburi facand poze cu MOROSANU sau alt MODEL local.
    FELICITARI!!!
    4 0
  • Felicitari!
    Poate guvernantii acorda sprijin unor astfel de oameni.
    2 0
  • reclama
    2 refresh, 3 injuraturi si scapi si de reclama cosmote :))
    0 0
  • Flaviu C
    asa da
    bine baieti!
    Mult efort atat intelctual, cat si fizic, si nu in ultimul rand financiar investit in acest 'proiect de licenta'. Baietii aici de fata sub indrumarea profesorului lor stau ca un exemplu, model chiar pt fiecare student dintre noi, si chiar si pt profesori , pt ca acesta din urma a stiut sa-si incurajeze productiv studentii, rezultatul fiind cel de fata.
    In timp ce unii pierd vrema prin cluburi, sau diverse localuri, acesti baieti au ales sa faca ceva constructiv. Exemplara atitudinea lor fata de educatie.
    2 0
  • benzinaru'
    hai mah lasati gargara........................e unicat pe naiba............eu luat un caterahm si i-au pus alt motor si au modificat putin caroseria...........Rusine!!!.......se numeste plagiatura
    0 3
  • WOUAUW
    Mii de felicitari!!! E o realizare incontestabila pentru patru studenti. Au reusit sa si implineasca un vis la care noi ceilalti inca mai visam. Astept cu nerabdare continuarea proiectelor si le doresc multa bafta la licenta. Din partea mea au nota maxima pentru ambitie si efort.
    3 0
  • wow
    as vrea sa stiu cat costa???
    0 0
  • @all the haters
    daca e asa de usor, de ce nu faceti voi una mai buna decat a lor? ba nu, stai, de ce nu au facut uzinele romanesti asa ceva in toata istoria tarii?atata stiti sa comentati, ca e usor ca e nu stiu ce, si voi schimbati un bec h4 la reprezentanta si va dati mari ingineri pe net.dar pana la urma nu suntem in stare sa facem ceva mai bun ca ei.si pana nu ii depasim, ciocu mic si respect pt ambitia lor in primul rand si pentru cunostintele lor.In loc sa ne deschidem ochii, baietii astia ne-au aratat ca o mana de oameni pot construi ceva frumos cu resurse limitate, noi comentam aiurea.
    3 0
  • licenta
    si oare cum au sustinut lucrarea?s-a plimbat comisia cu masina?
    presupun ca masina acum o sa ajunga in arhiva facultatii si dupa 10 ani casata:))))
    1 1
  • URAGANU
    foaarte
    Tareeeeeeeeeeeeee
    1 0
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Felicitari acestor tineri !, au reusit cu un buget modest sa faca ceva ce unii in fabrici nu reusesc. Bravo lor, chiar daca au copiat (fiind iesean ma vad nevoit sa la iau apararea) cine dintre voi ii poate condamna ? Cati dintre voi (cei care comenteaza aiurea) ati schimbat vreodata ceva la vreo masina.....sau macar sa desfaca un surub pe undeva ......
    1 0
  • tribepaul
    mere ti mah cu comentariile voastre,romanii is buni numa sa comenteze da sa faca ceva ba,mai deschide ti va si voi ochii si vedeti marcile chineze cum copiaza si nimeni nu i opreste ,FELICITARI celor care au tupeul sa faca ceva chiar si de ar fi 1 kit auto, tot muncesti la el ca nu se asambleaza singur!
    2 0
  • robert
    ..si iar nimeni nu apreciaza...
    Vad ca inca mai sunt unii care se cearta pentru nimic in loc sa aprecieze ceea ce au facut cei patru. Ei nu sunt in stare sa bata un cui si comenteaza aiurea. Frate, au facut-o si asta e tot ce conteaza. Felicitari!!!
    2 0
  • cristi_bv
    bravo
    Bravo! Vorba unuia de mai sus, poate reusiti sa il vindeti si va faceti o meserie din asta. Ar fi pacat sa ramana numai un vis frumos.
    2 0
  • POLI
    moxxu, Facultatea de Transporturi - AR precum si celelate sectii din aceeasi facultate sunt rupte total de realitate, sunt depasite moral(90% din profesori sunt comunisti) asa ca nu ai de ce sa te mrii sau sa te intrigi.
    DIn pacate asta se intampla cam in toata Politehnica.
    0 0
  • Felicitari!
    Felicitari!
    Asemenea stiri trebuiesc propulsate. Valorile sunt mai presus de orice si trebuie sa ne mandrim cu ele.
    Mai ramane sa se autosesizeze si firmele mari (chiar si straine care au filiale de producere in romania Siemens/Continental) ca acesti baieti sa beneficieze de o oferta pe masura!
    Bravo inca odata!
    0 0
  • Iulian BC
    bravo lor !!! merita laude si jos palaria
    Bravo baieti... Ati reusit ! foarte frumos, kiar daca gurile rele zic altceva... pentru cei care se intereseaza deja de preturi, cand o sa fie disponibila in serie, ce kit ati folosit, caterham, lotus, motor ...etc... da-le incolo de guri rele. Nu poti compara un proiect de licenta cu un prototip... In fond modelul asta ii un Proiect de licenta si nu un prototip, asta o fost tema voastra si v-ati achitat onorabil.

    Inca odata felicitari !!!
    0 0
  • Iulian BC
    @ speculantii aia "specialistii"...
    ...fratilor cu gura mare... de voi is satul k de mere padurete k sunteti niste grasi cu posterioru lbidinos care mancati numa sunci si barabule prajite, da in skimb aveti grija sa va luati imediat de cei care fac ceva... macar urmati-le exemplul si faceti si voi macar ca ei, apoi mai vorbim. Stati jos! 4!
    0 0
  • bravo lor
    Bah...degeaba carcotiti ca babele pe marginea shantzului. Eu ii stiu pe cei 4 baieti de la facultate din Iasi. Am stat in acelasi campus universitar si le stiu de anu trecut initiativa care e demna de laudat. De partea financiara, nu vorbim ca nu are rost. Are rost sa vorbim de faptul ca pana acum nu s-a prezentat pe net nici o lucrare de licentza. lucru extrem de rar in RO, ca de altfel promovarea invatamantului si cercetarii. Si baietii nu au fost deloc geeks, asa cum se mai aminteste pe aici.Ca e copie, ca e kit luat de pe net. Bah voi nici nu stiti sa rezolvati ecuatia de gradu 2, apoi sa proiectati si sa construiti masini. MAsina a fost construita intr-un atelier auto, si cand am vazut-o inainte de Pashti am fost suspicios. Dar eu reusit. BRAVO LOR!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru