Peugeot va chema in service 240.000 de modele 307

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.08.2007
Peugeot a anuntat ca va retrage 240.000 de modele 307 de pe piata nord-europeana. Masura nu va afecta Romania.

Constructorul auto Peugeot va rechema de pe piata 240.000 de automobile din gama compacta 307. Masura a fost luata in urma depistarii unor probleme tehnice si va fi aplicata doar in statele nord-europene.

Actiunea va incepe in luna septembrie, cand 80.000 de vehicule vor fi rechemate de pe piata din Germania. Recall-urile, care nu vor avea loc si in Franta, vizeaza doar vehiculele vandute in perioada 2003-2006, fiind motivate de existenta unor probleme tehnice la sistemul ABS (de franare), si la sistemul ESP (de control al stabilitatii).

Peugeot a pus aceasta rechemare si pe seama conditiilor climatice specifice regiunii (umiditate excesiva, mari fluctuatii de temperatura, ierni lungi). In aceste tari, utilizarea intensiva a sarii pe drumuri poate conduce la infiltrarea apei in conexiunile aferente unitatii ABS/ESP. In cazul acestor vehicule, constructorul a considerat necesar sa lanseze o campanie preventiva de rechemare pentru imbunatatirea etanseitatii pe termen lung a unitatii ABS/ESP.

Intre 2005 si 2006, compania a actionat un recall pentru 18.500 de automobile 307 de pe piaþa daneza, in urma unor defectiuni constatate tot la sistemele ESP si ABS.

Pericolul consta in posibilitatea declansarii unor incendii. Potrivit purtatorului de cuvant Peugeot, campania anuntata in aceasta saptamana completeaza actiunea precedenta, ca masura de precautie.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Trust Motors SRL, importatorul oficial Peugeot in Romania, aceasta rechemare nu se va aplica si pietei din Romania, neexistand pericolul unei defectiuni de acest gen.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru