Peugeot va produce în serie conceptul BB1

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.07.2010
Conceptul BB1 se va transforma peste doi ani într-un model de oraş cu 20 de centimetri mai scurt decât Smart Fortwo, dar care poate găzui 4 pasageri.

Esential

4 este numărul de locuri pe care le oferă Peugeot BB1.
19 centimetri este diferenţa de lungime dintre BB1 şi Smart Fortwo.

Peugeot va dezvolta un model de serie cu pornire de la conceptul BB1, prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2009. Conform programului de dezvoltare pe care îl vor pune în aplicare francezii, versiunea de producţie va vedea lumina zilei în 2012 sau 2013.

La fel ca prototipul prezentat la Frankfurt, modelul de serie va dispune de un motor electric. Asemănările vor fi mari şi din punctul de vedere al designului, versiunea de serie urmând să preia foarte multe dintre liniile conceptului.

Una dintre problemele cu care se confruntă Peugeot în această perioadă este omologarea lui BB1, care poate fi omologat ca autoturism sau cuadriciclu. Fiecare dintre variante are avantajele sale: dacă un cuadriciclu este taxat mult mai puţin decât în cazul unui autoturism, acesta nu poate rula legal pe autostrăzile din Franţa, de exemplu.

Peugeot BB1 are o lungime de 2.5 metri şi o masă proprie de 600 de kilograme. În varianta de motorizare prezentată la Frankfurt 2009, modelul francez poate ajunge de la 0 la 30 km/h în 2.8 secunde, iar autonomia totală a bateriei este de 120 km.

via | WhatCar?

Comentarii (7)

  • interesant design ...putin prea aplecata zici ca o sufla vantul si-i de silicon...in rest ...merge...
    7 0
  • Mircea cel Batran
    Macar puteai pune alt titlu
    http://www.automarket.ro/stiri/peugeot-a-confirmat-productia-microcar-ului-bb1-27666.html
    6 0
  • Vortex66
    omfg
    Masina asta arata de parca ii facuta de un om plictisit rau de tot..

    O terminat designu, si ce-o zis? Ia sa mai fac o linie aici, alta aici, modific si asta putin, si asta si asta si asta si asta si nu s-o mai oprit:)) Prea mult design:))) CALMEAZA-TE OMULE :))
    2 4
  • peujeu
    In poza 16 masina asta arata ca "maimutzoiu" din Predator
    1 0
  • prudentul
    aşa da, Peugeot!!
    Foarte frumoasă maşină. Cât rafinament în proporţii, ce formă superbă, ...ahh...acele curbe care se îmbină atât de armonios. Vă rog, nu-i luaţi în considerare pe cârcotaşii care spun că seamănă cu o doză de bere storcită. Nu!! Acest model este perfecţiunea întruchipată. Sunt sigur că va câştiga titlul "Car of the Year" la anu'.

    Peugeot, am nevoie de astfel de modele ca să-mi menţină vie pasiunea pentru automobile. Are şi motor electric? Pfff...e visul meu din copilarie. Urăsc cilindrii, benzina, turbosuflantele şi alte asemenea relicve preistorice!

    Dar totuşi...cam lungă, nu credeţi? 2,5 metri lungime....hmmm. e totuşi cam mult. Aţi mai putea scurta. Ultimile studii ergonomice arată că cea mai odihnitoare poziţie la volan e cea cu cracii încolăciţi în jurul gâtului.


    Viitor de aur automobilele au! Bravo Peugeot!!
    4 5
  • peujeu
    http://img83.imageshack.us/img83/5594/predator.jpg
    0 2
  • hidoasa
    Doamne dar cu ce am gresit ca sa ne pedepseasca in halul asta! Cine a avortat chestia aia numita impropiu automobil?!
    Propun o lege prin care sa o interzica in Romania pt simplu motiv ca ne provoaca dezgust.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru