Pierderi de 1 miliard de euro la Autostrada Transilvania

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 30.10.2007
Pesedistul Ioan Rus sustine ca renegocierea contractului cu Bechtel a dus la aceste pierderi.

Vicepresedintele PSD Ioan Rus a estimat la un miliard de euro pierderile inregistrate la Autostrada Transilvania, ca urmare a renegocierii contractului cu compania americana Bechtel si a intarzierilor produse din aceasta cauza, informeaza Mediafax.

Rus a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, daca se face o socoteala, faptul ca Autostrada Transilvania a fost blocata, renegociindu-se timp de un an contractul cu Bechtel, a dus la costuri suplimentare din cauza cresterii preturilor la materialele de constructie.

Proiectul construirii Autostrazii Transilvania, pe ruta Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel.

Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Comentarii (1)

  • pierderi
    Pai ce e singura? Dar la autostrada Bucuresti Brasov cum e? Cel mai rau e ca nu-i trage nimeni la raspundere pe cei vinovati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru