Pietonii, salvati de Nissan

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.08.2007
Nissan va inaugura pe Skyline un sistem de protectie a pietonilor care va creste ratingul la testele de siguranta.

De fiecare data cand privim rezultatele pe care EuroNCAP le publica cu privire la un model sau altul, omitem sau analizam foarte putin scorul la impactul cu pietonii. Ei bine, se pare ca il lipsa de ocupatie (reusind scoruri din ce in ce mai mari la protectia copiilor si adultilor si la imapctul lateral), constructorii incearca sa dezvolte sisteme care sa aduca punctaje din ce in ce mai mari la testele de impact cu pietonii.

Daca pana acum ceva vreme singurele masuri care se luau in acest sens priveau ridicarea capotei cu cativa milimetri pentru a preveni o accidentare grava a pietonului prin ateningerea blocului motor, marii producatori au ridicat stacheta in ultimii ani. Astfel, dupa ce Jaguar a prezentat in 2005 sistemul PPDBS (Pyrotechnic Pedestrian Deployable Bonnet System) pentru modelul XK, Nissan face un pas in fata si introduce un sistem similar pe modelul Skyline. Numele nu este atat de spectaculos (capota cu declansare automata), insa pachetul va reusi sa le dea designerilor Nissan libertatea de a-si "sculpta" nasul masinii asa cum cer standardele de creatie ale niponilor, efectul impacului asupra pietonilor fiind atenuat de capota.

Sistemul functioneaza pe baza unor senzori care, in momentul impactului cu un pieton, declanseaza un sistem de capse pirotehnice ce ridica nivelul capotei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru