Pirelli: Fabrica din Slatina va fi cea mai importantă uzină a noastră

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.08.2011
Pirelli va investi 150 de milioane de euro în următorii trei ani la uzina din Slatina pentru a transforma fabrica respectivă în cel mai important sit de producţie al mărcii.

Esential

450 de milioane de euro va investi Pirelli în perioada 2005-2014 la fabrica din Slatina.

Pirelli va investi 150 de milioane de euro în uzina din Slatina până în 2014. În urma acestei investiţii şi a altor schimbări din reţeaua fabricantului de pneuri, uzina de la Slatina va fi cel mai mare sit de producţie al Pirelli din lume. Între 2005 şi 2010, Pirelli a investit 300 de miliane de euro în Slatina pentru a putea produce anvelope şi centuri de oţel pentru pneurile radiale. Din investiţia totală de 450 de milioane de euro derulată între 2005 şi 2014, circa 160 de milioane de euro vor fi utilizate între 2008 şi 2013 pentru a mări capacitatea de producţie a uzinei respective.

Proiectul de extensie a fabricii a primit sprijinul Guvernului României, care a oferit aproximativ 28 de milioane de euro în acest scop, după cum era stipulat în HG 1165/2007 în contextul colaborării Pirelli cu Guvernul României. Graţie acestor investiţii, fabrica va avea o cotă de producţie de 10 milioane de anvelope până la sfârşitul anului 2011, marcând o creştere de trei milioane de unităţi faţă de nivelul actual. Pirelli a echipat fabrica din Slatina cu cea mai avansată tehnologie non-robotică de producţie a anvelopelor premium, segment în care italienii sunt lideri şi produc anvelope Winter Uhp, High-Performance, Ultra-High-Performance, Runflat şi SUV.

În prezent, situl de producţie Pirelli din Slatina are 2.400 de salariaţi. Până la sfârşitul modernizării, uzina va număra 2.700 de angajaţi.

Extinderea uzinei a fost salutată de premierul României, Emil Boc, a cărei vizită a fost ”călăuzită” de Tronchetti Provera, şeful consiliului de administraţie al Pirelli.

Via | Pirelli

Comentarii (4)

  • Pirelli:
    da da mai importanta ca cea din Italia
    1 2
  • Pirelli:
    cu poluarea e greu sa te lupti in alte tari... cei care sunt din Timisoara stiu ce inseamna seara prin imprejurimile fabricii Continental cei pe care i-au refuzat Ungurii
    9 0
  • @topli
    Si de care TM nu mai scapa.
    2 0
  • plusuri si mminusuri
    Sunt aspecte pozitive si aspecte negative, insa eu cred ca in momentul de fata trebuie sa ne gandim in primul rand la partea economica... la crearea locurilor de munca... poate nu o sa fiti de acord cu mine dar situatia in orasele mici este destul de dramatica nu se comapara cu ce se intampla in Bucuresti sau in orasele mai mari...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru