Pirelli va investi 1.9 miliarde de euro în dezvoltare în următorii cinci ani

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.11.2010
Pirelli se va concentra pe dezvoltarea anvelopelor high-end în următorii cinci ani şi va intra şi pe pieţele emergente cu ajutorul unor investiţii majore.

Italienii de la Pirelli vor investi 1.9 miliarde de euro pentru a-şi dezvolta produsele de top şi pentru a se extinde pe pieţele emergente. Producătorul de pneuri va investi întreaga sumă în termen de cinci ani şi a justificat investiţia prin faptul că piaţa anvelopelor la nivel mondial va fi de peste 190 de miliarde de dolari pe an în 2015. Cei de la Pirelli sunt producătorul de anvelope numărul trei în Europa şi au un interes deosebit în cucerirea unei cote de piaţă cât mai mare a acestei industrii.

Pirelli vrea să se extindă pe piaţa din Asia-Pacific pentru a-şi consolida sucursala din America Latină şi pentru a atinge obiective de pe pieţele mature. Pirelli va deschide şi o fabrică în Mexic, care va fi realizată în urma unei investiţii de 210 milioane de dolari. Până în 2015, fabrica respectivă va avea o capacitate de producţie de 5 milioane de anvelope pe an. Analiştii din industrie estimează că Pirelli va investi între 830 milioane şi 1.05 miliarde de euro în decursul a trei ani.

Cei de la Pirelli sărbătoresc creşterea vânzărilor cu 8 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Spre deosebire de producătorii de piese şi subansamble, producătorii de anvelope au întotdeauna clienţi, dar procesul de achiziţie este ciclic. Rivalii de la Michelin au anunţat recent ca vor investi 1.6 miliarde de dolari în 2011 pentru a-şi creşte capacitatea de producţie, ceea ce înseamnă echivalentul deschiderii unei fabrici noi în fiecare an.

Via | Autoactu

Comentarii (2)

  • ce tareeeeeeeeeee
    :|
    1 0
  • Marketing
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru