Platitorii taxei auto nu-si vor primi banii inapoi

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 07.12.2007
Varujan Vosganian a anuntat ca banii platiti pentru taxa auto nu vor fi inapoiati, chiar daca UE cere acest lucru.

Esential

90 de milioane de euro incasase Guvernul in primele sase luni de pe urma taxei auto.

Romania va transmite Comisiei Europene (CE), pana in luna februarie a anului 2008, modificarile aduse legislatiei privind taxa auto, dar Guvernul apreciaza ca nu exista o baza legala pentru returnarea banilor incasati pana in prezent, a declarat, joi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Cei care au platit taxa auto au platit-o in baza unei legislatii existente. Nicio instanta nu a stabilit ca masura nu a fost in spiritul reglementarilor UE. Guvernul nu are baza legala sa dea sumele inapoi. Eventuala returnare a sumelor platite pana acum se va face numai in baza unui temei legal", a spus Vosganian.

Comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat, saptamana trecuta, ca si in cazul in care procedurile de infrigement se opresc inainte sa se ajunga la Curtea Europeana de Justitie, autoritatile romane ar trebui sa dea garantii ca vor da banii inapoi, in caz contrar procedurile urmand sa fie continuate.

Taguri: taxa

Comentarii (9)

  • incredibil...
    acest Vosganian nu a vazut si cazurile din alte tari din UE?ce naiba...restul tarilor au fost obligate sa returneze banii inapoi...pe cand Ro e mai cu mot si nu trebuie sa fac la fel ca rstu...sa fim seriosi...acum suntem in EU si cu aceasta uniune nu putem sa ne purtam cum ne-am purta cu cineva din Ro...adica cu vreo spaga ceva si gata...
    0 0
  • nenorocit
    nenorocire
    nenorociti
    0 0
  • de ce incredibil???
    Nu v-aţi învăţat cu nesimţirea autorităţilor încă? Ar trebui ca în momentul în care România va fi sancţionată de UE ca acei care au susţinut această taxă imbecilă (motivaţi de importatori şi producătorul local- căci bănuiesc că nu are nimeni dubii despre asta) să răspundă personal şi pecuniar pentru aceasta.
    0 0
  • razvan
    eu propun ..
    sa-i tundem barba lui vosganian si pana nu scoate taxa / returneaza banii sa nu-l lasam sa-si lase alta barba !!
    0 0
  • Motanul
    taxe
    Ar trebui sa nu platim taxe si impozite o luna,doua sa-si mai restranga guvernantii cheltuielile.
    0 0
  • UNDE SUNT BANII?
    AM SI EU O MICA INTREBARE , UNDE SUNT BANII INCASATI? S-AU MARIT PENSIILE CU EI?
    0 0
  • Coco Jambo
    PLATITORII TAXEI AUTO...
    Pai da...Dupa incapabilii astia, cetatenii UE nu au decat obligatii...DREPTURILE sunt doar pentru ei!!! Demagogii dracului! HUOOOOOOOOOOOOOOO !!!
    0 0
  • poceger
    vai de noi
    vai de noi,am si eu un logan din 1983-as-i vrea s-oschimb,dar nu am de gind sa dau la stat banii,pt ce?poluarea oricum nu va fii mai mica,asa ca pot circula cu ea pina.....cum se zice in RO -pic din ea,desigur nu polueaza...,VAI DE NOI!!!!!!
    0 0
  • ovidiu
    solutii
    am platit la 3000cmc,euro4,2005,diesel 3280euro...oare voi primi ceva inapoi? oricum trebuie sa aiba cine intiativa sa actioneza statul roman in instanta, castigul este GARANTAT=IMPORATANT = statul roman a avut 68 procese la tribunalul international de la HAGA, si a pierdut 66 !!!, deci oricine da statul in judecata castiga.sa facem un fond sa platim o firma de avocatura puternica si sa ne luam banii inapoi + despagubiri daca nu se poate cu vorba buna
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru