Porsche a infiintat un holding care detine 31% din VW

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 14.11.2007
Porsche Automobil Holding a starnit aprige nemultumiri din partea angajatilor VW.

Esential

31 reprezinta procentele detinute deocamdata de Porsche incadrul grupului VW.

Porsche a infiintat un nou holding european care va include si participatia de 31% detinuta de producatorul german de automobile sport la grupul Volkswagen. Acest lucru a starnit nemultumirea sindicatelor.

Angajatii VW, cel mai mare producator de automobile din Europa, au incercat fara succes sa blocheze in justitie formarea Porsche Automobil Holding, care va detine actiunile familiilor Porsche si Piech la grupul Porsche, 31% din titlurile VW si care va putea putea prelua participatii la alte companii.

Wendelin Wiedeking va ramane director general la Porsche, in timp ce Wolfgang Porsche este presedintele consiliului de supraveghere. Luna trecuta, justitia germana a respins o cerere a sindicatelor de blocare a inregistrarii oficiale a noului holding in registrul comercial.

Liderii de sindicat de la VW, unde numarul angajatilor este de 14 ori mai mare decat la Porsche, incearca sa obtina o influenta mai mare la Porsche Automobil Holding, in cazul in care producatorul de masini de lux isi va majora participatia la VW.

Taguri: Porsche, VW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru