Porsche a inregistrat un profit de 8.5 miliarde euro

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 11.11.2008
Profitul Porsche a crescut cu 46% in contextul in care actiunile VW au crescut semnificativ la bursa.

Esential

8.5 miliarde de euro este profitul Porsche pe anul fiscal 2007-2008.

Criza economica mondiala a afectat majoritatea producatorilor auto din lume, dar continua sa nu aiba ingluenta asupra celui mai profitabil jucator de pe piata de profil.

Asadar, Porsche nu a avut piedici in a realiza un profit inainte de impozitare, pentru anul fiscal 2007-2008 (incheiat la 31 iulie), de 8.5 miliarde de euro.

Producatorul auto german a realizat un profit de 6.83 miliarde de euro din actiunile detinute in cadrul grupului VW, plus un miliard de euro obtinuti din cresterea inregistrata de actiunile VW. Mai mult, Porsche a realizat un profit operational din vanzari de masini de aproximativ 1 miliard euro.

In aceste conditii, profitul total al germanilor de la Porsche a crescut cu 46%, fata de profitul inregistrat in precedentul an fiscal.

Mare parte din acest profit a provenit din actiunile detinute la VW, compania care nu a fost lovita de criza economica, unde Porsche detine 42% din actiunile directe si controleaza alte 32% din actiuni.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru