Porsche Panamera are fabrica speciala

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 16.04.2007
Porsche a inaugurat o noua fabrica la Leipzig, locul unde va fi asamblat viitorul sedan Panamera.

Pregatirile pentru productia modelului Panamera au luat sfarsit la Porsche. Astazi, Porsche a oficiat deschiderea fabricii din Leipzig, locul unde va fi produs modelul Panamera.

La eveniment au participat Ministrul Trasnporturilor din Germania, Wolfgang Tiefensee, presedintele landului Saxonia, Georg Milbrandt, primarul din Leipzig, Burkhard Jung si Michael Macht, membru a Consiliului Director de la Porsche.

Fabrica va avea o arie de 25.000 de metri patrati, alaturi de care a fost deschis si un centru logistic de 23.500 metri patrati. Pe langa spatiul de asamblare va fi disponibil si un centru de analiza a pilotului si a masinii. De asemenea, la fabrica din Leipzig a fost creat si un magazin. Totalul investitiei a ajuns la 150 de milioane de euro.

Motoarele pentru modelul Panamera de patru usi, vor fi construite la fabrica Porsche, Stuttgart-Zuffenhausen, iar caroseriile vor fi produse in fabrica VW din Hanovra. In Leipzig va avea loc asamblarea modelului Panamera.

Michael Macht, oficialul Porsche prezent la evenimentul de la Leipzig, a declarat: ”Noul model Panamera nu va fi un motiv de mandrie doar pentru Porsche ci si pentru intreaga Saxonie.

Reputatie Saxoniei in industria auto va creste prin intermediul acestui model. In 2009 cand modelul va fi gata de asamblare, fabrica din Leipzig va avea o capacitate de productie de 50.000 de unitati anual".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru