Porsche preia VW dupa Craciun

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.11.2007
Boss-ul Porsche a anuntat ca ii lasa pe cei de la VW sa-si petreaca sarbatorile linistiti dupa care va declansa procesul de preluare.

Esential

31 de procente detine in acest moment Porsche in cadrul grupului VW.

Se stie ca Porsche isi va mari participatia in cadrul Grupului VW pana cel putin la la 51%. In urma cu cateva luni Curtea Europeana de Justitie a declarat „legea VW” neeuropeana, fapt care da posibilitatea celor de la Porsche sa preia controlul in cadrul VW, primul producator auto european.

Wendelin Wiedeking, CEO Porsche, a anuntat ca VW va fi preluat dupa sarbatorile de iarna:Craciunul este o sarbatoare a pacii, sa cream putina armonie”.

Actualul boss de la Porsche si cel mai probabil viitorul lider al grupului VW a mai spus ca in ianuarie va fi demarat procesul de preluare a unui nou pachet de actiuni, dar a recunoscut ca acesta operatiune este dificila si ca presupune „numeroase miscari”.

In acest moment Porsche are putere egala in cadrul grupului VW cu al doilea actionar, Landul Saxonia, desi pachetul de actiuni pe care il detine este mai mare.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Dificil
    Va fi o asimilare destul de dificila.
    Conducerea Porsche este obijnuita cu un numar redus de vehicule si un surplus de profit si ei vor trebui sa redreseze o firma mult mai mare care este obijnuita sa aiba un deficit financiar si un numar foarte mare de vehicule.
    Timpul ne va arata evolutia acestei situati dificile.
    0 0
  • emilio
    Au mult de lucru cei de la Porsche ...
    in prezent, pentru construirea Golf-ului, se consuma cele mai multe ore, dintre toti producatorii...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru