Porsche si-a marit cu 4.9% participatia la VW

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.06.2008
Porsche a achizitionat un pachet de 4.9% din actiunile grupului VW, ajungand la 35.5% din totalul de actiuni.

Esential

35.5% din pachetul de actiuni de la VW detine in acest moment Porsche.

Porsche, principalul actionar al Grupului VW, si-a majorat participatia in cadrul companiei germane. Astfel, Porsche, care detinea 30.6% din actiuni, a achizitionat un nou pachet de actiuni de 4.9 procente.

Compania Porsche a fost nevoita sa depuna o noua cerere la Comisia Europeana pentru aprobarea preluarii VW, duca ce a rezolvat problemele semnalate de CE in prima solicitare, iar termenul limita a fost stabilit la 23 iulie. Producatorul auto a informat CE in legatura cu achizitia participatiei de 4.9% la Volkswagen care ii confera controlul de facto asupra grupului.

Consiliul de supraveghere al Porsche a hotarat inca din luna martie preluarea pachetului majoritar la grupul VW. In acel moment, organul supreme al companiei germane a aprobat o investitie de circa 10 miliarde de euro pentru achizitia grupului VW.

Majorarea participatiei la peste 50% nu obliga Porsche sa lanseze o oferta de preluare integrala a VW, intrucat a facut o propunere de acest fel anul trecut, la un pret foarte mic.

Landul Saxonia, al doilea mare actionar al VW, cu o participatie cu drept de vot de 20.1%, a anuntat ca isi va pastra actiunile si va continua sa aiba dreptul de veto in cadrul grupului, in conditiile in care controversata lege Volkswagen ramane in picioare.

Via |  

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Socialisti
    WV este condus de socialisti intr-un mod ilegal dupa decizia EU si este foarte interesant cum va evolua situatia.
    Curtea Europeana va amenda VW?
    Socialisti vor fi eliminati din conducere?
    Un spectacol interesant si o problema de principi cu care Europa se confrunta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru