Porsche vrea un grup care sa rivalizeze Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.07.2007
Actionarii Porsche intentioneaza sa puna bazele unui gigant auto, impreuna cu Volkswagen, MAN si Scania, pentru a rivaliza cu Toyota.

Porsche are planuri mari de viitor. Actionarii constructorului german au votat de curand decizia de a crea un adevarat gigant auto care sa inglobeze Grupul Volkswagen, MAN si Scania. Conducerea ar urma sa revina lui Wendelin Wiedeking, CEO-ul Porsche, care detine pachetul majoritar de actiuni in cadrul grupului german.

In prezent Wiedeking discuta noi parteneriate pe piata tehnologiei hibride si a sistemelor electrice cu Martin Winterkorn, presedintele VW. Prin aceasta alianta Wiedeking doreste ca grupul format sa puna in pericol pozitia de lider pe piata auto detinuta in prezent de Toyota. MAN se afla deja in discutii cu Scania si cu divizia de vehicule comerciale Volkswagen deci o alianta este foarte aproape.

Wiedeking este de parere ca Volkswagen este inca departe de Toyota si GM dar ca aceasta distanta va fi usor de recuperat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru