Premiera: Audi introduce faruri LED pentru R8

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.08.2007
Audi a devenit primul constructor care ofera lumini LED pentru blocurile optice fata. Acestea vor fi disponibile pe noul R8.

Audi va oferi in premiera mondiala primele blocuri optice fata de tip LED. Primul model care va beneficia de aceasta tehnologie va fi supercar-ul R8. Lumina de drum, lumina de pozitie, proiectoarele si semnalizatoarele noului R8, vor folosi, toate, diode eficiente.

LED-urile individuale, 54 la numar pentru fiecare unitate optica, sunt grupate in mici fascicule, aceasta pozitionare permitand designerilor sa modifice aspectul farurilor cu usurinta. Avantajele de care se vor bucura clientii modelelor R8 echipate cu LED sunt: durata de viata mai mare, lumina de drum mai naturala, o dimensiune mult mai mica si un consum redus de enrgie (50 de watti pentru lumina de drum si 6 watti pentru lumina de pozitii).

Prin introducerea acestei tehnologii in premiera, Audi a depasit Lexus, care echipase cu lumini LED doar proiectoarele sedan-ului de lux LS600h.

Comentarii (5)

  • cine a fost primul
    Primele proiectoare cu LED tot pe Audi stiu ca au fost - A8 W12...
    0 0
  • led-uri
    .....alex are dreptate,prima masina cu led-uri a fost audi A8 W12......
    0 0
  • punjaby
    ooo daaaa
    ooooo daaaaa.....k Audi e Nr 1 in loome
    0 0
  • crezi tu?
    poate bmw seria 5 e60?ia mao ganditi-va!
    0 0
  • leduri
    Daca citeati mai cu atentie ati fi observat ca R8 este prima masina dotata cu leduri, insa la blocurile optice fata. Restul masinilor mentionate au doar pe spate, unde tot Audi au fost primii, la fel cu farurile adaptive, tehnologie care a fost imediat "copiata" si de Merc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru