Premiera: Hyundai lanseaza i800 in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.05.2008
Hyundai va aduce pe piata europeana minivan-ul i800, un model cu opt locuri care costa 24.700 de euro.

Esential

851 de litri este capacitatea portbagajului in cazul noului Hyundai i800.
170 de cai putere dezvolta motorul instalat pe i800.

Hyundai isi largeste gama europeana cu un nou model, care a debutat deja de un an pe piata coreeana sub numele de Starex. Constructorul asiatic introduce in Europa minivan-ul botezat i800, capabil sa transporte pana la opt pasageri.

Noul model are la baza vehiculul comercial H1 si dispune de dimensiuni mai mult decat generoase multumita lungimii totale de 5.125 mm. Hyundai i800 dispune de trei randuri de scaune, ultimele randuri putand fi rabatate pentru a permite o incarcare la maxim a portbagajului, desi in conditii normale acesta poate inghiti pana la 851 de litri. Accesul pe ultimele doua randuri de scaune se face prin intermediul unor usi glisante, specifice pentru acest tip de vehicule.

Minivan-ul Hyundai va fi propulsat, pe piata europeana, de un motor diesel cu patru cilindri de 2.5 litri CRDi, cu geometrie variabila, capabil sa ofere 170 de cai putere si un cuplu motor de 392 Nm. Intreaga putere este transferata puntii spate prin intermediul unei cutii manuale cu cinci rapoarte.

In ceea ce priveste consumul, Hyundai afirma ca i800 poate inregistra o valoarea mixta de 8.5 litri la 100 de km. Luand in calcul faptul ca rezervorul are o capacitate de 75 de litri, autonomia totala ar putea fi estimata la aproape 900 de kilometri.

Minivan-ul coreean va fi vandut in Europa incepand cu luna iunie, pretul pentru versiunea amintita mai sus urmand sa inceapa de la 24.700 de euro. Coreeni vor lansa insa in a doua jumatate a anului si o versiune mai slab motorizata si mai putin echipata care sa ofere un pret mai accesibil pentru public.

via | CarScoop

Taguri: Hyundai, i800

Comentarii (2)

  • ~!~TEXAN~!~
    Prefer Vito 115cdi
    adica ... mai dau inca 4000 de euro in plus si am masina ... nu Hyundai
    0 0
  • mumbo jumbo
    ??
    mi-ar place sa vad un motor cu geometrie variabila... pana una-alta, probabil turbina are pale cu geometrie variabila...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru