Premiera: Iata noua generatie Honda Accord!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.08.2007
Honda a prezentat primele informatii oficiale si o galerie foto a noii generatii Accord, in variantele sedan si coupe.

Cu numai cateva saptamani inainte de deschiderea portilor Salonului Auto de la Frankfurt, constructorul japonez Honda a prezentat primele imagini si informatii oficiale ale modelului Accord pentru piata americana. A opta generatie a modelului japonez a crecut in dimensiuni si a fost catalogata de americani drept o masina de clasa mare, oferind pasagerilor sai mai mult spatiu interior decat actualul model.

Gama de motorizari oferita de Honda va incerca sa satisfaca nevoile unui public cat mai eterogen. Noul Accord Coupe va dispune de un motor V6 de 3.5 litri, capabil sa dezvolte 273 de cai putere si un cuplu motor de 339 Nm, si de un propulsor in patru cilindri de 2.4 litri 200 de cai putere si un cuplu motor de 230 Nm. Acest ultim propulsor se va regasi si pe varianta sedan insa va dezvolta doar 180 de cai putere si un cuplu motor de 225 Nm.

Motorul V6 de 3.5 litri, regasit pe Coupe, este cel mai puternic propulsor de care Accord a dispus pana in prezent, fiind echipat si cu cea mai noua inovatie Honda, sistemul i-VTEC.

Acest sistem incorporeaza tehnologia Managementului Variabil al Cilindrilor (VCM) care permite motorului sa functioneze in 6, 4 sau 3 cilindri pentru a obtine un consum cu mult mai imbunatatit.

In ceea ce priveste transmisia, clientii pot opta pentru o cutie automata sau manuala cu cinci rapoarte, in cazul versiunii de 2.4 litri. Pentru versiunea de top, V6 de 3.5 litri, Honda ofera doua transmisii automate, una cu cinci si una cu sase rapoarte. Vor exista mai multe pachete de echipare incepand cu LX si LX Premium (LX-P), EX, EX-L si EX V6 pentru varianta sedan si continuand cu LX Sport (LX-S), EX, EX-L si EX V6 pentru varianta coupe.

Honda nu a facut compromisuri nici in materie de siguranta, toate versiunile fiind echipate standard, in premiera, cu discuri de frana pe toate rotile, ABS si EBD (distributie electronica a fortei de franare), sistem de asistare a stabilitatii (VSA) cu control al tractiunii si sase airbaguri.

La exterior Honda va oferi clientilor sai, ca dotare standard jante de 17 inch din aliaj si ca optional, disponibil doar pentru versiunile V6, jante de 18 inch.

La interior sedanul japonez va oferi, printre altele, oglinzi retrovioare cu reglaj automat, MP3 Player cu control pe volan, o conexiune auxiliara pentru dispozitive portabile si un sistem performant de navigatie prin satelit.

Comentarii (51)

  • cand intra pe piata?
    0 0
  • Bogdan
    emotie
    Absolut superba. Inca odata Honda da clasa masinilor europene. Dupa Lexus IS, Honda Accord impacheteaza BMW si Mercedes cu design si inovatie. A inceput era masinilor japoneze si in Romania. Nu o sa para rau nimanui daca isi va lua o japoneza.
    0 0
  • super
    Asiaticele sunt asiatice, cele mai tari masini, bine ca au aparut si in Romania...
    0 0
  • Cosmin Vilcu
    Mda... stire ...
    Stiayti, sper, ca Honda Accord US e complet diferita de Honda Accord EU???
    Adica sunt 2 masini diferite?
    Si ca asta e modelul 2008 al Accordului US? Adica al celui de pe piata americana?
    daca nu ... mai nasol.
    PS: pozele sunt pe net de cel putin jumatate de an.
    0 0
  • claudiu
    sucks
    nu are nici un feeling.precedentul model chiar imi placea avea un aer sportiv dar asta in schimb nu da nota nici de eleganta nici de sportivitate.e k o masina de stat la cozile foarte mari de la fast-foodurile americane.japonezii sunt in pana de imaginatie si impreza a noua am vazut k este un dezastru incep sa isi bata joc de masini simbol.rusine.
    0 0
  • Coupe-ul este intr-adevar frumos, pe cand sedanul nu ma prea incanta spatele. Acum depinde si de gustul fiecaruia. Mai trebuie sa vedem si pretul si atunci vom putea spune daca va avea succes pe piata auto romaneasca. Cel putin fara un diesel, pt ca asa este la noi, nu va avea mare succes!
    0 0
  • masina americana
    seamana perfect cu o masina americana, spatele e urat de nu se poate, pacaaat de vevhiul Accord
    0 0
  • ERA ASIA AUTO-MOTO
    ....MDA,FOARTE TARE,RAMIN LA PAREREA CA CINE VREA MASINA ACHIZITIONEAZA UN:LEXUS,HONA,INFINITI,CHRYSLER,GRAND CHEROKEE CHIAR DACA UNELE DIN CELE MENTIONATE MAI SUS NU SUNT "ASIATICE".IAR CINE VREA UN VEHICUL CUMPARA:AUDI,VW,BMW.MERCEDES,PEUGEOT,RENAULT,ETC....
    0 0
  • in ansamblu arata bine... au mai copiat ei ceva de pe la BMW seria 5, un pic de la Pontiac.....dar le-a iesit bine. sa vedem pretul si costuri de intretinere...
    0 0
  • da
    Mai , da` le fac japonezii astia pe masnute.....
    Dupa dominatia franceza (R16 , etc) , a urmat o scurta perioada germana , in care surubasii s-au falit cu masini nejustificat de scumpe , dar acum e limpede , cel putin dupa parerea maea , ca de aprox. 10 ani galbrjitii cu okii oblici fac totul la superlativ. Electronoca , auto si ce-o mai fi. Incapatinata natie ! Felicitari !
    0 0
  • Alfa Romeo
    Cred ca ati uitat 159-le de la Alfa.
    Mult mai misto e actualul Honda Accord, modelul asta e o copie din spate a S-ului de la Mercedes si fata un fel de Clasa C tot de la Mercedes combinat cu putin Noul Mondeo sau SAAB.

    Asa facea Kia si Hyudai la inceputuri, copiau bucati de masini de la alte marci.
    0 0
  • andrei
    accord
    lasand d o parte aspectul exterior(kre depide d la prsoana la persoana) mashina e superba , doar k pana in prezent accord era o mashina sportiva iar in noua varianta sedan nu prea mai pare(au fost desteptzi niponii la faza asta ,au scos hsi un coupe pt a atrage o gama cat mai variata d posibili cumparatori- e o kestiue d marketing)
    dar oricum mashina e tare... e mult peste passat
    0 0
  • Tehnica si calitatea nemteasca nu poate fii intrecuta! Se chinuie astia sa scoata modele care sa intrerupa dominatia nemteasca, dar nu le iese! Nu este urata masina, dar tot pe cea nemteasca as lua-o! Cel putin la interior calitatea lasa de dorit! Puteti vedea finisaje frumoase la Audi, Mercedes, si la unele modele VW!!
    0 0
  • andrei
    andrei te rog sa explici cu ce este mai mult peste passat! sa intelegem si noi!
    0 0
  • super
    tot respectu pt honda,pacat ca modele us nu prea ajung si la noi,asta arata super mai ales coupe-ul e super
    0 0
  • Superb
    Oameni buni sa nu uitam ca e o honda.. adik nu a avut asa mari revelatii decat cu acord si cu crx deci eu 1 zic ca este o masina superba considerand ca e o honda care nu a vzt niciodata atatea luminite si butoane in interior...
    0 0
  • cristian
    cam atat
    Superba la exterior, fara cusur la interior. Despre solutiile tehnice inovatoare nu mai vorbim. Masina asta va da clasa la multe europene cu nume rasunatoare...
    0 0
  • hyundai
    arata fix ca un hyundai mare... e pacat. actuala generatie e muult mai aratoasa. dar asta e tendinta se pare. sper ca e modelul pentru america, fiindca in europa nu are ce cauta.
    oricind prefer noul fiat 500!
    0 0
  • bogdan
    sper ca e ptr america
    masina nu are deloc spirit
    sper sa fie varianta ptr us
    interiorul este super tare, dar exteriorul...parerea mea e ca n-ar avea succes in Europa, oricum desi imi place la nebunie actualul Accord, n-as cumpara asa ceva...
    0 0
  • Seamana perfect cu passat-ul 2
    Seamana perfect cu passat-ul 2
    0 0
  • maverick
    urata
    Actualul Accord european seamana cu Acura TSX de pe piata americana, o masina cu un design reusit pe deplin, nimic de reprosat (ca si Acura TL, de altfel). Noul Accord european este urat, parerea mea si sper sa nu fie la fel si viitorul autoturism Acura TSX. Poate scapa...
    0 0
  • Accord...
    Daca o vezi pe strada fara sigla si nu stii ce e iti spui pe loc ca e o masina americana... Dupa ce afli ca de fapt este o Honda iti dai seama ca japonezii ii bat pe americani la ei acasa, facandu-le masini mult mai fiabile si mai atractive decat si le fac ei inisi, dar in acelasi spirit american... lipsit de spirit!!!
    E de departe mult mai urata si lipsita de personalitate (a se citi mai pe gustul americanilor) decat varianta pt Europa... si asta se vede de la o posta!!
    0 0
  • Karmen
    Xerox, sau mi se pare mie?
    Nu stiu cum se face, dar prea aduce cu o masina germana, stiti voi care. Daca sunt asa de tari cei de la Honda, ar trebui sa aiba ceva mai multa imaginatie, sa mai inventeze si ei, nu doar xerox, xerox, xerox.
    0 0
  • Karmen
    Aoleu
    Stai, ca spatele nu-l vazusem. O= ri= bil.
    0 0
  • BogdanM
    copie
    Lexus toata ziua!!!
    0 0
  • omdebine
    am actualul accord si il asteptam pe cel nou ca sa...
    .....ma dezamageasca felul in care arata. Aduce, dupa cum spunea cineva mai sus cu: SAAB din lateral in partea frontala, cu seria C in spate dar si cu BMW seria 3 si pe ansamblu chiar ca ajunge un Hyundai CA TOT IMI SPUNE MIE SI ACUM LUMEA "VAI CE HYUNDAI FRUMOS AVETI...". Pozele initiale aratau cu totul altceva. Pacat, pentru ca Honda nu are nevoie sa copieze modelele pentru manelisti (BMW & Co.). Cred ca-mi iau tot actualul model din nou...Si eu vad ca tendinta este ca noile modele sa arate mult mai rau decat cele precedente si nu inteleg de ce....bafta tuturor !
    0 0
  • omdebine
    Toyota Camry
    daca ma mai uit o data parca vad ca seamana si mai bine cu Toyota Camry (nu se vinde pe la noi dar e plin in America si Asia). Poate ca noul Avensis sa semene cu actualul Accord si atunci enigma e rezolvata. Sper ca totusi asta e varianta pt America si restul lumii.
    0 0
  • :(((
    Se vede ca e facut pentru oligofreni deamericani :((((
    0 0
  • megatron
    pe passat
    si pe masinile nemtesti
    0 0
  • dea
    ati vazut k la modelu ala alb de sus spatele e cam compiat dupa bmw?
    0 0
  • craiova
    new accord
    probabil model pentru piata din SUA...seamana mult cu hyunday sonata din fata si lateral, care a fost inspirata dupa modele lexus si honda legend din spate.este conceptie honda indiferent de parerile carcotasilor.daca va avea 5 stele "euroNCAP" si caroserie galvanizata va fi una dintre cele mai bune si iubite masini din lume, desi nu cred ca niponii vor face aceste corecturi pe noul model.
    0 0
  • Florin
    HONDA ACORD
    Modelul este arhicunosut pe net (Este modelul de pe piata americana) si este dupa pererea mea slabut ca design - dar se pare ca a fost bine primit de baietii de acolo ...
    Eu sunt posesor de Honda Acord model 2006 si pot sa va spun ca nu as schimba-o pentru nimic in lume ... si totodata sunt foarte interesat de noul model din japonia pe care il astept in 2008 sau 2009 si pe piata europeana ...
    Imagini spion cu noul model puteti vedea :

    http://www.mobilemag.com/content/images/11135_super.jpg
    http://www.emenki.com/cbe/images/2008HondaAccordConcept.jpg

    Iar imaginile oficiale cu noul model coupe :

    http://world.honda.com/news/2007/4070108AccordCoupe/photo/pages/14.html

    Si pentru baietii care inca cred in suprematia masinilor germane: Baieti, cand o sa aveti ocazia sa conduceti o masina cu motor Honda (subaru,lexus ... etc) mai stam de vorba ...
    Sa nu uitam ca HONDA este cel mai mare producator de motoare termice din lume ... (Aici includem si motoarele de barci, industriale, vehicule mari, generatoare, etc ...) Si daca comparati Honda Acord cu orice alta masina de 15.500 Euro Cip versiunea de baza ... O sa ramaneti surprinsi ca Passatul nici nu sufla. Si sa mergeti voi cu un motor european pe benzina frecvent la 8000 de ture cu revizii la 20.000 km si sa faceti peste 70.000 km fara sa treci prin service ... MAI STAM DE VORBA ...

    NUMAI BINE !
    0 0
  • da...da...da..
    da...da...da..
    deci fata de honda accord. spate de 535 lateral style furat de bmw...ma gandesc oare ce nu au mai furat de bmw seria 5 si 7....k in rest un amalgam de restusuri peste tot.
    0 0
  • slab
    sincer ... lasa de dorit. :| Modelul dinainte mi se pare mult mai reusit, si ca design, si a avut si un impact mult mai reusit pe piata ... decat asta. Din alt punct de vedere, mi se pare un Audi mai patratzos. Per total : NU-MI PLACE. :( Ma asteptam la mai mult de la honda.
    0 0
  • dezamagire
    inainte cand auzeai de marca honda, automat te duceai cu gandul la o masina sport,asta dupa cum scrie in preview, e o masina de clasa mare, un hyundai cu interior de bmw!mult mai frumos actualul accord!
    0 0
  • Urata!
    Este o masina urata. In momentul cand am privit pozle am avut impresia ca vad mai multe modele, de la diferiti constructori, inbinate in asa fel icat sa rezulte un model de sine statator. Nu contest brandul Honda, care este unul foarte puternic la nivel mondial, insa daca Accord EU va semana cu cel pt piata US, prezentat mai sus, Honda va avea o mare problema in Europa, unde nu are popularitatea necesara vanzarii "doar cu numele". Pacat, pt ca vechiul Accord era o masina corecta din toate pct de vedere.
    0 0
  • Automobilele si copyright-ul
    Honda Acord = BMW serie 5 + BMW serie 3 + Mercedes clasa E + Mercedes clasa S + Saab 9.x
    Ford Mondeo (cel nou) = Ford Focus + VW Passat

    exemple se mai gasesc daca stai si cauti...

    ce vreau eu sa spun? de cum apare originalitate, si are succes, incepe imediat sa fie copiata. nu zic ca este rau... dar parca mereu facem complimente de genul "mama, dar ce seamana cu ..." (nu-stiu-ce-marca-europeana) catre noile modele japoneze sau coreene... as vrea si eu sa vad altceva din partea lor... nu ma intelegeti gresit... nu toate modelele sunt copie dupa altele... dar majoritatea sunt...

    pa de alta parte, unul dintre noi vrea sa-si ia o masina noua... sa zicem un BMW serie 5... dar nu-i plac farurile si stopurile... isi ia Honda Acord, care le are altfel...

    revenind la masina... draguta, dar nu iese in evidenta cu nimic ca design... imi placea mai mult vechea serie... precizez, ca design...

    traiasca industria auto!!!

    PS: m-am chinuit sa citesc si eu un post de aici, si am stat vreo 5 minute sa descifrez si eu k-urile de pe acolo, shi-urile, etc. este asa de greu sa mai scrii romaneste?
    0 0
  • carcotash
    blow-up
    Daca nu am mai proteja rablele ce bine ar fi!! Daca am scoate taxele pt masinile produse in afara ue voi va dati seama ca am cumpara o toyota sau honda la pret de logan. Shi nu se compara!! E cu mult peste Renault Megane, ww passat chiar!!
    Asa ca sa protestam impotriva imbecililor care ne guverneaza shi stabilesc taxe dupa bunul plac shi interes!!
    MOARTE SHI TAXEI DE PRIMA INMATRICULARE!!
    VREM MASINI BUNE NU CACAT FRANTUZESC!!
    0 0
  • flaviu
    nu-mi place..
    se inscrie perfect in tipologia mashinii americane...se vede ca pt ei or facut-o....nici nu se poate compara asha ceva cu mashina germana...cu un seria 3 sedan shi coupe...cu un c-klasse...cu un a4 sau un a5..cat despre tehnolagia de management a cilindrilor pt reducerea consumului...suna interesant da nu cred ca o sa tzina...
    0 0
  • looooooooooooool
    hahahha
    dupa cum arata....e toata ziua hyundai sonata 2....
    0 0
  • robert
    honda
    cu regret remarc faptul ca actuala generatie arata infinit mai bine decat ce va veni, restul nu mai conteaza.
    0 0
  • omdebine
    ma tot uit si ma minunez
    oare cine ii sfatuieste pe designerii de la Honda si Toyota ? Cred ca cineva de la competitie ! Pentru ca sa faci asemenea bijuterii de masini cu un asemenea design jenant inseamna sa iti faci singur rau. Ma uit permanent pe strada dupa Toyota Avensis (cea mai fiabila masina in multe statistici) si nu pot sa-mi opresc un pufnet de ras..Oare cum s-ar fi vandut daca arata si a masina cat de cat...la fel si cu Accordul asta nou ...J A L E E E E E !!!! Pacata de tehnologie ca e impachetata in ....of ! FORMA ASTA CARAGHIOASA. Sper sa nu vad bine...
    0 0
  • MateiS
    ACCORD...
    Si eu ma tot uit si ma minunez cum altii se minuneaza cat de nasoala e noua generatie Accord, ce design naspa etc...
    E PENTRU AMERICANI!!!!!
    Si dupa fiecare comment in care cineva subliniaza asta se gasesc alti 10 care sa toace inainte, ca vai, vechae generatie era mai sexy, vai ce gunoi, vai ce-au copiat si astia... repet:
    E PENTRU AMERICANI!!!!!
    E PENTRU AMERICANI!!!!!
    E PENTRU AMERICANI!!!!!
    Nu va mai crizati atat, pentru ca versiunea pt "restul lumii" va fi ceva original, in spiritul Honda si nicidecum o barca pe roti ca varianta pentru americani.
    Wake up, pe asta o s-o vedeti in Europa doar daca se trezeste careva s-o treaca oceanu', dar mare mirare sa se oboseasca cineva, pentru ca nu poate fi nimeni atat de ... "american"...
    0 0
  • cristi
    Prefer actualul model Accord. Asta nou ii influentat prea mult de masinile germane(bmw, audi)
    0 0
  • Smaranda Florin
    Honda Accord
    Acest model este Honda Accord pt SUA. Pentru Europa va fi alt model cum este si in prezent. Accordul European este in proportie foarte mare identic cu Acura TSX din SUA si cel din Japonia. Deci daca se pastreza trendul viitorul Accord va fi o Acura adusa in Europa iar Acura este divizia de lux de la HONDA
    0 0
  • Marian
    Exterior dezamagitor
    Daca la interior si cred ca la calitatea materialelor si finisajelor pare un pas inaite, linia exteriorului nu ma impresioneaza cu nimic. Daca partea din fata se prezinta destul de bine, la partea din spate parca cei care au desenat s-au plicitisit si au lasat-o neterminata.
    Poate n-ar fi rau daca ar angaja un specialist european (italian, francez)pt design!
    0 0
  • zarnesteanu
    O masina banala pentru un tip banal
    Interiorul gen Mecedes S Klass/E Klass de acum 7 ani.
    Tipii fara imaginatie care vor doar un "appliance" cu care sa-si faca cumparaturile, precum si grasanele care-si iau lunch-ul la McDonalds o vor gasi totalmente pe gustul lor. Plus ca acum vor avea si un ecran pe care-si vor putea citi titlul manelelor precum si autorul multuibit.

    Bua-ha-ha-ha.

    PS. Baieti, cand o sa stati cu cotul afara pe geam si muzica la maxim, aveti grija sa nu va traga curentul de la Mecedes-ul/BMW-ul/Audi etc, care tocmai trece pe langa voi. Tot ce meritati este mirosul basinilor de la caruta pe care n-o puteti depasi.
    0 0
  • Cam asa...
    Imi pare rau dupa dizainul penultimului Acord in ceea ce priveste botul(Farul mai lung la modelul vechi ce-i imprima o agresivitate si ii dadea o tenta sportiva).In rest e OK
    0 0
  • pt zamesteanu
    Numai un taran poate zice asa ceva.
    Intra la adresa urmatoare si da-ti singur cu pumnii ofticat ce esti!!!

    http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6108

    Unde este AUDI, Mercedes, BMW-ul ce mai este de el in rest GUNOAIE!!!
    0 0
  • noul bmw
    daca nu-i vezi partea din fata si din spate poti jura ca e bmw
    0 0
  • baet-u
    honda...honda
    ori cum...ca si consum ca si intretinere ,si ca comportament sa nu vorbesc de look....honda acord bate foarte multe...nici nu se pune pasat,skoda,ori care volkswagen....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru