Premiera: Noul Infiniti FX s-a lansat la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.03.2008
Infiniti a lansat la Geneva noua generatie FX. Noul SUV este mai usor cu 90 de kg si dezvolta pana la 390 de cai.

Esential

390 de cai putere dezvolta propulsorul V8 instalat pe versiunea de top Infiniti FX50.
500 de Nm este valoarea maxima a cuplului in cazul noului Infiniti FX.
90 de kilograme este diferenta de masa intre noua si vechea generatie Infiniti FX.

Asa cum a promis cu ceva timp in urma, Infiniti a dezvaluit la Salonul de la Geneva noua generatie a modelului FX si o noua gama de motorizari mult mai puternice.

Noul model FX beneficiaza de un ampatament mai lung cu 35 de mm si de o latime mai mare cu 55 de mm, comparativ cu vechea generatie, dimensiunile generoase oglindindu-se si la interior. Infiniti FX a fost dezvoltat pe celebra platforma Nissan FM si se poate lauda cu o rezistenta si o rigiditate de doua ori mai mare decat cea a generatiei vechi.

Cu toate acestea, masa SUV-ului a scazut cu 90 de kilograme multumita folosirii unor materiale mai usoare cum ar fi aluminiul. Cel mai concludent exemplu este inlocuirea panourilor din otel cu unele din aluminiu in cazul portierelor, modificare care a reusit sa usureze SUV-ul japonez de inca 20 de kilograme.

Masa mult mai redusa nu este singurul atu al noii generatii FX, Infiniti considerand potrivita si introducerea unui nou propulsor mult mai puternic. Versiunea de top a SUV-ului japonez va beneficia de serviciile unui motor V8 de 5.0 litri care dezvolta 390 de cai putere si un cuplu motor de 500 Nm.

Intreaga putere este distribuita ambelor punti prin intermediul unui sistem AWD ATTESA-E TS si a unei transmisii automate cu sapte rapoarte.

Infiniti mai pregateste insa o versiune de motorizare noua, un V6 de de 3.7 litri, imprumutat de la Nissan, regasit deja pe modelele Infiniti G37 si EX37.

Versiunea standard a viitorului model Infiniti FX va dispune de jante de 21 de inch din aliaj cu pneuri de performanta de 265 mm, proiectoare de ceata, faruri bi-Xenon, sistem de navigatie cu DVD, sistem de senzori de parcare Around View, vopsea care acopera automat zgarieturile si un sistem audio Bose.

Noua generatie a modelului Infiniti FX va debuta in showroom-urile americane la jumatatea lunii iunie si in cele europene abia in octombrie.

Taguri: EX37, FX, FX50, GX37, Infiniti, Nissan

Comentarii (9)

  • Warden
    Super
    In continuare va fi o aparitie care va intoarce capul multor pasionati. O masina a carei imagine trebuia un pic reimprospatata, cat despre motor, japonezii nu se joaca, suficient pentru o masina de gabaritul ei.
    0 0
  • asta da SAV
    cred ca BMW X6 ar trebui sa faca plecaciune in fata lui FX.
    0 0
  • deosebit
    masina asta iese din multime, se deosebeste clar de marea de SUV-uri de pe strada, foarte bine individualizat. ar mai fi Hummer, Jeep Wrangler, Dodge Nitro si Ssang Yong modele pe care le recunosti dintr-o mie !
    0 0
  • :)
    in sfarsit poza:X preferata mea dintre toate :) dar ce cauta iPhoneul ala acolo :-" pff... super masina
    0 0
  • Speeder
    Dom Automobile
    Cu siguranta o voi vedea la Dom Auto in momentul lansarii! Am facut drive test la ei cu EX abia lansat in SUA.! Bomba! Bine finisata! 300 CP! Cu 40000 nush ce-ti iei cu 300 CP si 4x4!
    0 0
  • Hotzu'
    Accesorii
    I phone, Fibra optica! asa ceva este un "must have" pe un auto de conceptie actuala!!! si EX are intrare I-POD
    0 0
  • Hotzu'
    finisaje
    Am intrat in hummer, Dodge samd.Infiniti concureaza cu Lexus! Pentru cei care stiu despre ce vorbesc!!!
    0 0
  • infiniti love:X
    ce este DOM AUTO ? in ce tara?:) mor dupa masina asta... si nu cred ca depaseste 50000euro. tare:X
    0 0
  • da pretu cat e ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru