Premiera: Peugeot 308 vine si in varianta break

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.08.2007
Peugeot a publicat primele imagini ale conceptului 308 SW Prologue, care anticipeaza viitorul break francez.

La inceputul lunii iulie va prezentam cateva fotografii spion ale modelului Peugeot in varianta cabrio si break. Se pare ca zvonurile s-au adeverit si Peugeot pregateste intr-adevar o varianta SW pentru proaspat lansatul 308.

Constructorul francez va anticipa noua varianta SW a hatchback-ului de succes prin conceptul Prologue care va debuta oficial peste cateva saptamani la Frankfurt. Peugeot a dezvoltat mai intai un concept pentru a studia modul in care acesta este primit de public, in cadrul salonului german. Daca rezultatele vor fi satisfacatoare, constructorul francez va da unda verde noii variante, aceasta urmand sa intre in productie la inceputul anului viitor.

Peugeot nu este la prima incercare de acest gen, in 2005 francezii dezvelind un concept Prologue a modelului 407 Coupe, aproape identic cu versiunea de productie care a intrat in vanzare anul urmator. Ca si in cazul modelului 407 Coupe, Peugeot promite ca versiunea de productie a viitorului 308 SW va suferi schimbari minore.

Sub capota viitorului break francez se vor afla aceleasi propulsoare anuntate pentru hatchback-ul 308: 1.6 VTI de 120 de cai si 1.6 Turbo de 160 de cai, ambele pe benzina. Diesel-urile vor fi reprezentate de propulsorul turbodiesel 1.6 HDi de 110 cai putere si motorul 2.0 HDi care dezvolta 136 cai putere.

308 SW Prologue nu va fi singura aparitie notabila la standul Peugeot de la Frankfurt, tot aici urmand sa-si faca aparitia si primul hibrid diesel-electric al constructorului francez, bazat pe hatchback-ul 308, si varianta 207 SW Outdoor. In plus, seria conceptelor Peugeot continua la Frankfurt cu Flux, conceptul creat de romanul Mihai Panaitescu, castigator la Concursul de Design Peugeot 2007. Modelul va fi prezentat in premiera mondiala la scara 1:1.

Comentarii (30)

  • andrei
    ,
    superb
    0 0
  • florin
    superba masina
    0 0
  • dap
    subscriu...
    0 0
  • de aia
    din ce in ce mai urat si mai grosolan peugeot-urile... un design vulgar, care tinde catre prostia aia de vw eos, si mai nou skoda superb-ul... moaca de smecher idiot si prost ca pamantul.
    0 0
  • Andrei
    Interior
    Interior de nota 10!
    0 0
  • andrei
    mishto
    308 break e o mashina d familie sportiva...e superba ...mie imi place f mult
    0 0
  • peugeot...incotro?!
    Peugot s-a remarcat intotdeauna prin design, 407 fiind un exemplu viu, insa in ultima perioada partea frontala extrem de agresiva, a devenit prea agresiva, chiar vulgara si modelul mai sus prezentat mai mult imi agaseaza privirea in loc sa ma incante. Inteleg ca 308SW este destinat in special familiilor nu unui pustan care doreste o masina "tunnata" din fabrica. Am vazut zilele astea pe strada un PGT 406Coupe, superba masina, simpla si cu un design neprafuit, insa cu actualele modele PGT exagereaza si cred ca vor avea de pieerdut. Peugeot 308...plictisitor!
    0 0
  • Andreis
    Abia astept sa iasa pe piata, sunt primul care il cumpara........
    0 0
  • !!!
    fata e expresia scremuta a unui japonez cu gura de peste , dar din fericire spatele are linii decente la fel si profilul. Nu e de departe cea mai frumoasa masina dar poate concura linistit pentru cea mai respingatoare fatza !!


    o zi buna !!
    0 0
  • !!-!
    inca ceva : cei care au facut interiorul trebuiau sa faca si exteriorul , si asha iesea o masina frumoasa !!

    O zi buna !!
    0 0
  • pacat ca este o masina frantuzeasca
    - excelent interior ... exteriorul este mai putin reusit dar este si el ok, pacat insa ca este o masina frantuzeasca si toti stim cat de fiabile sunt masinile frantuzesti :(
    0 0
  • by_remus
    interiorul super tare
    asa interior inca nu am vazut,m-ai ales scaunele,la exterior nu m-a impresionat
    0 0
  • 308
    EU AM UN 207,O MASINA CE EXCELEAZA PRIN RAFINAMENT,FINISAJE,CALITATEA MATERIALELOR ATIT LA INTERIOR CIT SI LA EXTEROIR,SIGURANTA,STABILITATE,ERGONOMIE ETC...SUNT APROAPE CONVINS CA SI 308 VA FI LA FEL.SI.."de ion" CE STII TU DESPRE MASINILE FRANTUZESTI (SI NU NUMAI)????EXPLICA-NE TU DESPRE CALITATEA UNUI ASTFEL DE AUTOTURISM SI CARE SUNT PUNCTELE LUI "SLABE"????MULTUMIM SAU MULTUMESC.
    0 0
  • Karmen
    Eu zic ca e OK
    Eu zic ca e OK. In fata e cam naspa din cauza grilei care e cam mare si are o forma nu prea grozava, dar in rest, merge.
    0 0
  • GRILA FATA...
    ..POZELE NU CRED CA SUNT FOARTE RELEVANTE SI TOCMAI DE ACEEA MA ABTIN SA FAC COMENTARII...
    0 0
  • HABARNISTU
    HA
    E frantuzeasca.....CAH!!
    MASHINI FIABILE = MASINI NEMTESTI, JAPONEZE, AMERICANE
    MASINI FRANTUZESTI = KK
    MASINI FRANTUZESTI PRODUSE IN ROMANIA = PROSTIE ROMANEASCA + 20 X KK
    0 0
  • PT. HABARNISTU
    Nene daca u ai Dacia 1310 de aceea iti permiti sa ai pararea asta. Eu zic du-te tare nene! Superba masina.. pararea mea!
    0 0
  • da pt.Ion
    Ai dreptate , masinele frantuzesti sunt fiabile. Eu am avut mai multe si am fost f. multumit.Elegante , cu personalitate.......
    Din pdv estetic , masina asta nu ami place.....
    Peugeot este de obicei o masina superba.
    0 0
  • Peugeot
    Este cea buna masina frantuzeasca si atat.
    In comparatie cu o japoneza, koreeana, nemteasca e un rahat sa nu mai vorbim de costurile de intretinere si chiar de achizitie, parca ar fi ROLS
    0 0
  • cine creeaza aceste designuri doamne...arata oribil...ca si noul Honda Accord...Accordul dinaintea acestuia arata pur si simplu superb. Foart sportiv
    0 0
  • PT.HABARNISTU
    PT. HABARNISTU(DE LA HABAR-NU-ARE),DUTE FRATE TU SI IA-TI OPEL ASTRA G,VW POLO,GOLF..ETC (NEAMTULE),CUNOSCATORULE CE ESTI.
    0 0
  • pt harbanistu si altii cu aceeasi parere
    ati vrea voi ma sa aveti o masina k asta!daca nu va convine luati-va ca tot taranu care a avut dacie:opel,skoda vw sau k manelistii mercedes!este superba masina iar despre grila asta este noul stil peugeot care este super misto la fel cum fac si alte marci,majoritatea trebuie sa semene intre ele!Bravo Peugeot si tine-o tot asa!
    0 0
  • masinile nemtesti nu mai sunt demult fiabile,erau odata cand se fabrica bot de cal sau cobra,mai ales in ziua de azi toate sunt la fel poate doar japonezele mai sunt fiabile,oricum super smecher pejou
    0 0
  • Aurel si Habarnistu
    Masina, desi frantuzeasca, e foarte frumoasa. Iar motorul ala de 160 de cai cu turbo mi se pare chiar interesant. Eu n-as zice ca francezii nu fac masini bune.Eu am avut un Megane. Primele care s-au facut in Turcia.1.9 diesel. Am mers cu el 180.000 km si nu a avut nimic defect. Nu vreti sa stiti pe ce drumuri a circulat masinuta aia. I-am vandut-o unui vecin care a mai mers vreo 70.000 dupa care i-a cazut ceva in cutie, cred ca placa de presiune. De mentionat faptul ca o conducea toata familia. A reparat-o omul si merge si acum cu ea... Se poate spune ca nu a fost o masina fiabila?
    Cat depre coreene zic doar atat: AVEO are o stea jumate "euro in cap", fratilor!Nici o firma din Franta n-o sa scoata in veci un sicriu pe roti ca asta. Iar la Hyundai te indoaie aia cu reviziile. Nu pledez pentru masinile frantuzesti, dar sa spui ca toate sunt varza mi se pare cam mult. Dupa cum e cam mult sa spui ca toate masinile nemtesti sau americane sunt bune. De ce nu se mai fabrica Calibra, Omega etc? De fiabile ce au fost. Dar am uitat. Opel e detinuta de GM din perioada interbelica. Deci astea nu se pun la masini germane. Dar ar mai fi Lupo de la WV si altele... In America Chrysler 300 C nu este vazuta foarte bine din punctul de vedere al fiabilitatii.
    Acum am o japoneza sunt foarte multumit de ea doar ca mi se pare un pic prea rigida pentru gropile noastre.
    Si inca ceva. Oare cati dintre cei care injura o marca au condus o masina produsa sub marca aia macar 5 km in viata lor?
    Salutare la toti si kilometrii fara incidente!
    0 0
  • PT. ADY & MIHAI
    ....CORECT,IN SFIRSIT VAD 2 OAMENI CARE STIU CE VOR DE LA VIATA......SAU CEL PUTIN SUNT INFORMATI.
    CONTINUAREA NU AM S-O MAI SPUN PT. O STIM CU TOTII,UN OM INFORMAT ......
    0 0
  • PRECIZARE
    Cel care i-a facut "tarani" pe cei care isi cumpara masini germane e alt Mihai. Eu sunt cel cu Meganul din Turcia si cred ca fiecare om e liber sa aleaga casa, masina, femeie etc.Nu am jignit pe nimeni niciodata pe site-ul asta (eventual am raspuns -:)), si pentru a evita eventualele confuzii voi semna "mihai 2". Salutare iar tuturor!
    0 0
  • tralalala
    fainutz...dar prea asemanator cu celelalte variante...ceva nou nu mai scot astia?
    0 0
  • PEUGEOT
    PEUGEOT 308 E SUPERB
    1. CA DESIGN PEUGEOT-UL E SUPERB.
    2. STIM CU TOTII CA SUNT CELE MAI BUNE MOTOARE DIESEL (FOLOSITE SI DE VOLVO, JAGUAR, FORD, MAZDA)
    3. TINUTA DE DRUM E IMPECABILA.
    4. HABITACLUL E PRIMITOR SI CU MATERIALE DE CALITATE SUPERIOARA.
    0 0
  • deminij
    ati vazut ce model a scos FORD? eu spun ca e bestial... :D
    0 0
  • pt cei anti peugeot
    Cine spune ca intretinerea la nemtesti e mai ieftina ca peugeot nu stie ce vorbeste!!! Cumparati masini nemtesti ca sa pozati cine nu sunteti. Am un 407 136 cp si sunt foarte multumit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru