Presedintele aliantei Renault-Nissan prevede revenirea pietei in 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.07.2009
Carlos Ghosn estimeaza ca piata auto din Europa isi va reveni abia la inceputul anului 2011, pe cand cea din Statele Unite ale Americii are sansa sa isi revina chiar de la inceputul anului viitor.

Carlos Ghosn, presedintele aliantei Renault-Nissan, se asteapta la un an 2010 la fel de dificil ca anul 2009 pentru industria auto. Presedintele aliantei Renault-Nissan considera ca cea mai afectata piata va fi Europa, din cauza retragerii primelor de casare de catre guvernele statelor implicate in asemenea proiecte. Ghosn considera ca socul eliminarii acestor prime de casare va putea fi prevenit daca ele vor fi inlaturate treptat, cate o tara pe rand. Piata din America de Nord si-ar putea reveni inca de la inceputul anului 2010, la fel ca pietele emergente din India si China.

Din motivele mentionate mai sus, Ghosn estimeaza ca piata din Europa isi va reveni abia la inceputul anului 2011, pe cand piata din Japonia ar putea avea un curs similar. Pe langa faptul ca a intampinat o perioada cu vanzari scazute, Renault va trebui sa ramburseze statului Francez un imprumut in valoare de 3 miliarde de euro, care i-a fost acordat la inceputul acestui an, dar Carlos Ghosn a declarat ca va lua decizia rambursarii imprumutului abia in momentul pe care il considera el potrivit.

Via | Mediafax

Comentarii (2)

  • SEMTEX
    pffff
    Sebastian Toma, tu esti fenomenal mah! De unde dracu l-ai facut spaniol pe Carlos Ghosn??? E cetatean francez toata ziua !
    S-a nascut in Brazilia din parinti libanezi. Studiile si le-a facut in Liban si-n Franta. De unde spaniol???
    5 0
  • NeoGalaxy
    Este cetatean francez si brazilian deoarece detine ambele cetatenii :))) Dar spaniol... deh mai greseste lumea :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru