Pretul carburantilor scade numarul accidentelor in SUA

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 19.08.2008
Numarul persoanelor decedate in accidente rutiere in SUA a scazut datorita cresterii pretului combustibililor.

Pretul carburantilor care continua sa creasca in SUA are si efecte pozitive. Majoritatea statelor americane au raportat scaderi semnificative ale deceselor rezultate in urma accidentelor auto. Ultimele rapoarte emise de NHTSA indica o reducere cu 1.600 de deceselor inregistrata in anul trecut fata de 2006, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimii 10 ani.

Daca, pana de curand, soferii americani nu aveau grija consumului, se pare ca in ultima vreme acestia au inceput sa fie mult mai prudenti in privinta consumului cat mai eficient al carburantilor. Astfel, traficul national in SUA a scazut considerabil, precum si modul de sofat al americanilor pare sa apropie de un stil mai economic, renuntandu-se la cel agresiv care conduce la un nivel mai ridicat consumului de carburant.

California este statul american cu cea mai mare reducere numerica a deceselor survenite in urma accidentelor auto. Astfel, in 2007 au fost inregistrate cu 266 mai putine persoane decedate pe soselele americane fata de anul 2006.

Dakota de Sud si Vermont au fost statele cu cea mai mare scadere procentuala a deceselor raportata la numarul populatiei relativ scazut fata de celelalte state.

De asemenea, numarul de pasageri raniti in urma accidentelor auto din SUA a scazut considerabil. In 2007, numarul total al acestora a fost de 2.49 milioane fata de 2.58 milioane de raniti cati au fost inregistrati cu un an inainte. NHTSA prezice in continuare reducerea numarului de persoane decedate si ranite in urma accidentelor auto de pe teritoriul SUA. Acest lucru este datorat in principal incetinirii economiei americane ca implica faptul ca oamenii conduc mai putin.

Via | Motor Authority

Comentarii (1)

  • george
    OMUL CONDUCE MAI PUTIN...
    ...sau o masina mai "putina"...

    E normal sa omoare mai multi oameni cand scapa controlul unui SUV/PICK-UP de neam prost...lucru care se si intampla, culmea, mai des...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru