Preview: Raliul Suediei 2008

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.02.2008
La sfarsitul acestei saptamani se va desfasura cea de-a doua etapa din WRC - Raliul Suediei.

In acest weekend WRC se va imbraca in alb gratie singurei etape care se va desfasura pe zapada – Raliul Suediei. A 57-a editie a Raliului Suediei va avea sediul central in Karlstad, oras situat la 250 kilometri de Stockholm.

Etapa se desfasoara pe drumurile de macadam din padurile regiunii Varmland, drumuri care in mod normal sunt inghetate si acoperite cu zapada si gheata.

Liderul campionatului mondial, francezul Sebastien Loeb, va lua startul in cel de-al 100-lea raliu din cariera la bordul unui Citroen C4 WRC cu gandul de a reedita succesul din 2004. Loeb este primul si singurul pilot din afara Scandinaviei care a reusit sa castige Raliul Suediei. In ceea ce il priveste pe Dani Sordo, acesta isi doreste sa reuseasca sa obtina puncte pentru echipa Citroen, la cea de-a treia sa participare personala in Suedia.

Pilotul BP Ford Abu Dhabi, Mikko Hirvonen va incerca sa ii incurce calculele lui Loeb, acesta fiind constient ca are nevoie de o victorie aici pentru a ramane aproape de cvadruplul campion mondial in lupta pentru titlul din 2008.

Coechipierul lui Hirvonen, Jari-Matii Latvala, va incerca sa isi revina dupa dezastruosul debut din Raliul Monte Carlo, si spera sa termine raliul cat mai sus in clasamentul general. O

biectivele anuntate de pilotii Subaru si pilotii Stobart Ford vizeaza clasarea pe podium. Un caz aparte il reprezinta Petter Soldberg, castigator in Suedia in anul 2005. Fostul campion mondial a anuntat ca are de gand sa concureze in Suedia ignorand concurenta. Se speculeaza ca norvegianul are de gand sa forteze o prima victorie pentru Subaru in ultimii trei ani.

Team-managerul Stobart, Malcolm Wilson, e de parere ca si Gigi Galli va reusi o clasare buna, iar pentru fiul sau, Matthew, isi doreste sa reuseasca sa termine raliul intre primii zece. Pilotul Suzuki Toni Gardemeister e de parere ca are o mare sansa sa termine in puncte, Raliul Suediei fiind unul dintre raliurile sale preferate. Cel mai bun rezultat al sau in aceasta etapa a fost locul 3 in 2005, in timp ce anul trecut a terminat pe 6, cand a alergat ca si privat la bordul unui Mitsubishi Lancer WRC.

Al doilea pilot Suzuki, Per-Gunnar Andersson, nu se asteapta la un rezultat de exceptie, cu toate ca a ocupat ultima pozitie aducatoare de puncte in raliul de debut sezonului 2008 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Peste 60 de echipaje vor lua startul pe 7 februarie pe superspeciala Karlstad 1, prima proba a Raliului Suediei 2008.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru